fbpx

Znana ameriška novinarka: Če imate preveč radi svojo družino, ste rasist!

Foto: (zajem zaslona, Instagram)

Levičarska novinarka je postala tarča posmeha na spletu, potem ko je na Twitterju objavila zapis, da so belci, ki se pretirano dobro razumejo s svojo družino, nič manj kot rasisti. Po njenem je vsaka bela družina pod površjem vsaj malo rasistična. Z družinskimi člani se je zato potrebno skregati, kot je storila sama. V tem trenutku je v stiku samo še s tremi družinskimi člani, je zapisala. 

Iskreno, če si bela oseba, ki zase trdi, da je predana rasni pravici in se dobro razumeš z večino svoje družine, imam zate nekaj težkih vprašanj,” je zapisala na Twitterju. Jessica Mason Pieklo je ena izmed t. i. woke oz. prebujenih novinark, ki svoj smisel življenja vidijo v boju za rasno pravico. Piše za medijsko hišo Rewire News Group, ki pokriva reproduktivno in spolno zdravje žensk, pa tudi vprašanje rasne, okoljske, priseljenske in ekonomske pravičnosti.

Njena objava je naletela na neodobravanje pripadnikov vseh ras, ki jim ameriška “cancel” kultura, ki nediskriminatorno vse obsoja fašizma, rasizma, mizoginije in verjetno še česa, že pošteno preseda. Uporabnik Duanepool je na primer sarkastično zapisal: “Obremenjena in vrednote signalizirajoče belka, ki želi rešiti vse nebele ljudi, tako da vse belce obtoži rasizma med Pilates in Spinning krožkom. Herojka in rešiteljica, ki so jo tako dolgo čakali!”

Aleks Djuricic je komentiral, da je njena družina zaradi nekomunikacije na boljšem kot ona. Kako žalostna in zlomljena oseba. Bad Opinions YA BOY KONG MING pa je zapisal, da je zmedena novinarka spremenila svojo družino v epizodo oddaje Jerry Springer.

Andrej Žitnik