fbpx

Znani voditelj priljubljene oddaje Jeremy Clarkson je v Sloveniji – to si misli o naši državi

Nekdanji voditelj priljubljene avtmobilistične oddaje Top Gear Jeremy Clarkson je v Sloveniji. (Foto: epa)

Jeremy Clarkson, prvo ime in obraz avtomobilskega šova Top Gear, roma po Sloveniji, ki mu je, kot kaže, všeč. Na svojem Instagram profilu je objavil fotografijo Bleda, ki ji je v svojem klasičnem šaljivem slogu dodal: “Slovenia: very unshit,” kar bi lahko precej dobesedno prevedli, da se mu Slovenija ne zdi “zaendrek”. 

Sodeč po profilu na Instagramu, je Jeremy Clarkson trenutno Sloveniji, na svojem Instagram profilu, kjer ima skoraj pet milijonov sledilcev, je v svojem značilnem tonu in s smislom za humor zapisal, da je Slovenija zelo nezanič. “Slovenia: very unshit,” je zapisal, kasneje pa je dodal še eno fotografijo Bleda, na kateri je občudoval oblak. Z njim se je strinjalo tudi veliko sledilcev v komentarjih, ki so očitno navdušeni tako nad Slovenijo kot tudi nad Bledom. Ali je bila v Sloveniji celotna slavna trojica, ni znano, je pa videti, da se bo prihajajoča epizoda Mayeve oddaje odvijala v Italiji.

Jeremy Clarkson je angleški novinar oziroma voditelj, specializiran predvsem za avtomobilizem. Najbolj znan je po vodenju avtomobilskih oddaj Top Gear in The Grand Tour, ki jo sicer vodi skupaj Richardom Hammondom in z Jamesom Mayem. Glede Hammonda mediji te dni pišejo, da ima devet življenj – ponovno je bil namreč udeležen v nesreči, in sicer med snemanjem nove posebne epizode The Grand Toura na Poljskem – tokrat v enosedežnem dirkalniku na dirkališču v Poznańu. Po nekaterih podatkih naj bi bila omenjena epizoda na temo druge svetovne vojne in grdih avtomobilov – morda bodo del oddaje posneli tudi pri nas?

Zanimivo, takrat še BBC-jev Top Gear je Ljubljana gostila že leta 2014, ko so s ferrarijem, porschejem in hummerjem vozili ljudi, čakajoče na avtobusni postaji. Ta teden je v središče Ljubljane pripeljala tudi karavana superšportnikov, med njimi je bilo opaziti več kot pet milijonov evrov vreden bugatti chiron. Vozniki “OneLife Rallyja”, ki že od leta 2017 poteka vsako leto, so se nato odpeljali proti Trstu. V okviru tega dogodka se vozniki – med njimi najdemo tudi Slovence – peljejo od Latvije pa vse do Črne gore.

Sara Bertoncelj