Znanstveniki pripravili seznam: To so najbolj strašni načini umiranja …

Foto: iStock

Smrt je ena izmed neprijetnih stvari, ki jim, poleg davkov, nihče ne more ubežati. A nekateri načini so hujši od drugih, v nadaljevanju si lahko preberete seznam najstrašnejših načinov umiranja, ki so ga pripravili znanstveniki.

Strah pred smrtjo ima vsako živo bitje, a dejstvo je, da ji na koncu nihče ne more ubežati. Kljub temu so nekateri načini smrti hujši od drugih. Portal Express je zdaj objavil seznam najstrašnejših načinov umiranja, ki so ga pripravili znanstveniki:

1. Smrt po izdaji
Smrt zaradi bolezni ali pa tista, ki je povzročena z mučenjem, nedvomno povzroči veliko fizično bolečino, a prav nič ni hujšega od psiholoških učinkov, ki jih povzroči izdaja. Ta človeku povzroči eno največjih ran, med umiranjem pa vzbudi dvom v vse, za kar smo živeli.

2. Smrt zaradi lakote
Ta način smrti povzroči ogromno trpljenje, do nastopa smrti pa je potrebno med osem do dvanajst tednov. Med procesom telo koristi lastne mišice za energijo in tako pride do razžiranja notranjih organov, mišična atrofija pa povzroča neznosne bolečine. A to ni stvar preteklosti, zaradi socialistične politike danes v Venezueli zaradi lakote umirajo otroci, eden izmed grozljivejših primerov pa je bil gladomor oziroma holodomor na območju Ukrajine v letih 1932 in 1933. Šlo je za nameren umor 7 do 10 milijonov Ukrajincev, ki so umirali v grozljivih mukah. Genocid je Josif Stalin izvedel z namenom zatrtja ukrajinskih teženj po neodvisnosti.

Holodomor (Foto: Demokracija)

3. Počasno umiranje
Danes je s pomočjo moderne medicinske tehnologije mogoče podaljšati življenje močno prek zmožnosti telesa. Menda pa povzroča hude psihološke muke, ker se v tem času zavedamo, da je smrt vse bližje.

4. Biti pojeden
Nekatere plenilske živali, kot sta na primer lev ali morski pes, so pri ubijanju zelo hitre in smrt nastopi kmalu po napadu, a napad drugih živali je mnogo grozljivejši. Nekatere kače svoj plen požrejo, ko je še živ, med hranjenjem pa ta doživlja neznosne bolečine.

Foto: Facebook

5. Križanje
To metodo usmrtitve so uporabljali v Rimu kot enega najhujših načinov. Žrtve so bile pri tem zvezane in nato pribite na križ, kjer so visele vse do svoje smrti. Nekateri so bili v takem položaji dneve in so umirali v lakoti, žeji ali pa so počasi izkrvaveli. Mnogokrat so se jih v tem položaju lotili tudi insekti.

6. Biti zdrobljen do smrti
Gnetenje in počasno drobljenje vse do smrti je eden najbolj bolečih načinov umiranja, na ta način pa so običajno morili obtožene za prakticiranje črne magije ali čarovništva.

Foto: Facebook

7. Biti odrt iz kože
Ta metoda mučenja je bila zelo priljubljena v antiki, povzročala pa je velike bolečine. Človek je v grozljivih bolečinah umrl zaradi okužb, ali pa so se ga lotile živali.

8. Zamrznitev
Smrt po zamrznjenju nastopi po več fazah, vse dokler ne odpovedo notranji organi in oseba preneha dihati. Takšen način smrti je bil pogost v različnih vojnah na območju Rusije in Finske.

Foto: Facebook

9. Hudičevo kolo
Hudičevo kolo je bila posebna naprava za mučenje in najpogostejši način usmrtitev v zgodnji moderni dobi, izvajala pa se je javno. Šlo je za vrtenje osebe na kolesu, ki so ji lomili kosti tako, da so jo tolkli z železno palico, in jo pustili, da umre v grozljivih bolečinah.

Rok Krajnc

 • Tobias Schreyer

  kaj pa načini umiranja v komunističnih zaporih takoj po 2. vojni? Ste nanje pozabili?Pobrskajte in jih opišite če upate.

 • Janez Pavel Kanc

  Veleumni Rok je pozabil na inkvizicijo.
  Obsojenci so lahko izbirali med razčetverjenjem ali utopitvijo v vreli smoli. Humano s strani RKC, ali ne?

  • Nata

   Saj to ni njegov članek. Prvo dobro preberi.
   Sploh veš, kdo in kaj je Inkvizicija bila ?? To , kar veš, uporabljaš samo za pljuvanje po RKC ?
   https://si.aleteia.org/2018/05/29/deset-dejstev-o-inkviziciji/

   • Steiermark

    Pusti neukega in indoktriniranega bedaka….ki še kar meži pred resnico, ki se tiče njegovih prednikov in učiteljev, o klanju, s pipcem, naših poštenih ljudi, katere so med drugim tudi odirali, jih nasolili itd., živim izrezovali notranje in zunanje organe ter jih potem tudi žrli, pečene na žaru! Tepec pač noče vedeti in priznati strašne resnice, o njegovih!

    • Nata

     Seveda ! Resnico noče vedeti, zato pa packari !
     Ampak , jaz se moram malo obregnit ob take traparije, če ne, nisem ” zdrava “.

 • Franc Šink

  Raje ne pišite o tem.Se lahko zgodi da bo nekdo prišel na kakšno idejo.Sadisti predvsem komunisti so ukaželjni.

  • Steiermark

   Bolj kot “ukaželjni”, so željni “prakticiranja” na nas, kot so to že počeli komunisti – revolucionarji, ne samo pri nas, po 45 letu, s tem so začeli “moderno dobo” prav stalinovi in leninovi izmečki, takoj po “oktoberski revoluciji”!

 • Nata

  Ti znanstveniki, ali ne vedo vsega, ali pa so pač namerno izpustili. . . .

 • Zombi Gartner

  More bit lepo ko umreš. Ko okoli sebe nimaš več bedakov.

 • marker

  Hude Jame niste še omenili…

  • Surla

   To je bila smrt iz ljubavi!Po hitrem postopku!

 • stajerc5

  “7. Biti izdrt iz kože”
  Antika, ja, seveda. Ampak pozabil si na stotine ruskih vojakov, ki so jih na ta nacin ubili Afganistanci pred parimi leti!
  Drugace so pa Afganerji ze menda na prvem mestu pri nasih welcome migrantih…

 • Antonius

  Islam je še vedno do glave krvav, krščanski svet je pa kri iz svoje vsakdanje zavesti spral že davno nazaj.
  V krščanskem svetu človek niti kokoš ni več sposoben spraviti ob glavo, šerijatarjem pa kozo ali človeka spraviti ob glavo ne predstavlja nikakršen problem.

 • Stajerka

  …..kamenjanje?…..ali pa po glavi s kijem?…….

 • Surla

  Največje zadovoljstvo je samomor!Za posameznika in za skupnost!Res pogumno dejanje!Iz velike višine proti tlem je časa za tri življenja!Ptice vedo!

  • tretjerazredni

   Smrt fašizmu!

   • Surla

    Svoboda Ahmedu!

 • rrrrr

  Ampak najstrašnejša od vseh je smrt iz dolgočasja. Ker zetu nisem hotel prepisati traktorja, njive in spodnjega štuka, sta me s hčerko zvezala za pol ure pred TV Odmeve.
  Že po dvanajstih minutah neustavljivega zehanja sem v smrtni grozi in napada morilskega dolgcajta podpisal testament.
  Danes s ta staro živa in zdrava živina v zgornjem štuki..

  • KAPIBARA

   Verjamem, če je gobčeva vodila..

  • Estrim Rolls

   zajebal si….kako si bil lahko tako neumen, da si dovolil da te poroči neka stara teroristična sekta? sedaj če se boš hotel ločit ti bodo pobrali polovico imetja:)

   • rrrrr

    V primeru hudih nevrogenih težav , abstinenčne krize ali motenj v presnovi vaše trakulje se obrnite na dežurnega veterinarja v Kliniki za male živali.
    Moja ordinacija je zaradi dopustov zaprta do 15.08.2019

    • Estrim Rolls

     zakaj si to napisal? morda zaradi tega ker resnica boli? hehehe očitno otroška pamet ujeta v odrastlo telo …malo bolje uporabi domišlijo. sem prepričan da si sposoben skupaj spraviti kako bolj smešno žaljitev;)

 • xtc

  Najstrasnejša dsmrt je pa ta ,da tik pred njo spoznaš ,da si nekoristen in škodljiv levičar,ki bi lahko bil povsem spodoben človek v ponos sorodnikom.

 • tretjerazredni

  Meni se zdi še vedno najhujši način, če ti kombajn zagrabi jajca.
  Ne vem zakaj, to sem slišal v eni stari komediji in od takrat ne morem pozabiti, čista groza.

 • tretjerazredni

  Zanimivi komentarji, sicer nimam posebnih izkušenj, ampak po moje se vsi motite.
  Najhujše trpljenje je počasno umiranje tretjerazrednih slovencev, ki so se zamerili fašistični džamaheriji in jim lahko udbaši delajo vse kar je na seznamu in še marsikaj, kar se lahko spomni samo do konca ozrojen sadistični psihopat, kakršnih pri nas mrgoli. Naši organi in evgeniki med evropsko nacistično gospodo uživajo velik ugled, ki nam ga je prislužil naš veliki sonarodnjak Odiljo Globočnik, mednarodno priznan strokovnjak za naci koncentracijska taborišča, kjer so industrijsko morili milijone nedolžnih in nemočnih ljudi.
  Globočnik je prvi dokazal svetu, da se da ljudi moriti celostno in počasi, pod nadzorim skrajno genocidnega držvnega aparata in celo s tihim privoljenjem neinformirane in neizobražene javnosti.
  Sodobna slovenska fašistična država mori temeljito in usodno, pri čemer se javni uslužbenci trudijo predvsem, da neprilagojene žrtve čim bolj in čim dlje trpijo. Resno, ne obstaja en zločin iz seznama, ki ga niso komu naredili ali so zagotovo vsaj načrtovali tudi tako neverjetno grozo, pri čemer organi dobro pazijo, da vse mogoče zlorabe, mučenja in pohabljenja dozirajo previdno in sistematično, vendar neusmiljeno in neprestano. Nismo zastonj prvaki v samomorih, edine izjeme so največji slabiči in največje barabe, ki se jim raje pridružijo, najbolj nevzdržno je prav dejstvo, da za fašiste posredno ali neposredno dela skoraj vsak peti slovenec, sicer taki zločini itak ne bi bili mogoči.
  Najbolj nevzdtžne so vojaško počicijske tehnologije, ki so jih razvili iz nacističnih evgeničnih in drugih programov celostne rešitve vprašanja ljudi, ki po njihovem niso vredni življenja, naši fašisri neovirano testirajo razne oblike nadzora in vplivanja neposredno na zavest žrtev, predstavljajte si, da lahko naši sadistični psihopati med trpljenjem in umiranjem slišijo celo misli žrtev, potem točno vedo kaj človeka najbolj boli oziroma skrbi pred smrtjo, da lahko še tisto spremenijo v drek.

 • Uroš Palhartinger

  Omenjate Stalinov Hlodomor nad Ukrajinci, Churcihlovega “Bengal Famine” iz leta 1943, ko so za potrebe Britanije do smrti izstradali med 3 – 7 milijonov Bengalcev …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!