fbpx

Znanstveniki pripravili seznam: To so najbolj strašni načini umiranja …

Slika je simbolna. Foto: iStock

Smrt je ena izmed neprijetnih stvari, ki jim, poleg davkov, nihče ne more ubežati. A nekateri načini so hujši od drugih, v nadaljevanju si lahko preberete seznam najstrašnejših načinov umiranja, ki so ga pripravili znanstveniki.

Strah pred smrtjo ima vsako živo bitje, a dejstvo je, da ji na koncu nihče ne more ubežati. Kljub temu so nekateri načini smrti hujši od drugih. Portal Express je zdaj objavil seznam najstrašnejših načinov umiranja, ki so ga pripravili znanstveniki:

1. Smrt po izdaji
Smrt zaradi bolezni ali pa tista, ki je povzročena z mučenjem, nedvomno povzroči veliko fizično bolečino, a prav nič ni hujšega od psiholoških učinkov, ki jih povzroči izdaja. Ta človeku povzroči eno največjih ran, med umiranjem pa vzbudi dvom v vse, za kar smo živeli.

2. Smrt zaradi lakote
Ta način smrti povzroči ogromno trpljenje, do nastopa smrti pa je potrebno med osem do dvanajst tednov. Med procesom telo koristi lastne mišice za energijo in tako pride do razžiranja notranjih organov, mišična atrofija pa povzroča neznosne bolečine. A to ni stvar preteklosti, zaradi socialistične politike danes v Venezueli zaradi lakote umirajo otroci, eden izmed grozljivejših primerov pa je bil gladomor oziroma holodomor na območju Ukrajine v letih 1932 in 1933. Šlo je za nameren umor 7 do 10 milijonov Ukrajincev, ki so umirali v grozljivih mukah. Genocid je Josif Stalin izvedel z namenom zatrtja ukrajinskih teženj po neodvisnosti.

Holodomor (Foto: Demokracija)

3. Počasno umiranje
Danes je s pomočjo moderne medicinske tehnologije mogoče podaljšati življenje močno prek zmožnosti telesa. Menda pa povzroča hude psihološke muke, ker se v tem času zavedamo, da je smrt vse bližje.

4. Biti pojeden
Nekatere plenilske živali, kot sta na primer lev ali morski pes, so pri ubijanju zelo hitre in smrt nastopi kmalu po napadu, a napad drugih živali je mnogo grozljivejši. Nekatere kače svoj plen požrejo, ko je še živ, med hranjenjem pa ta doživlja neznosne bolečine.

Foto: Facebook

5. Križanje
To metodo usmrtitve so uporabljali v Rimu kot enega najhujših načinov. Žrtve so bile pri tem zvezane in nato pribite na križ, kjer so visele vse do svoje smrti. Nekateri so bili v takem položaji dneve in so umirali v lakoti, žeji ali pa so počasi izkrvaveli. Mnogokrat so se jih v tem položaju lotili tudi insekti.

6. Biti zdrobljen do smrti
Gnetenje in počasno drobljenje vse do smrti je eden najbolj bolečih načinov umiranja, na ta način pa so običajno morili obtožene za prakticiranje črne magije ali čarovništva.

Foto: Facebook

7. Biti odrt iz kože
Ta metoda mučenja je bila zelo priljubljena v antiki, povzročala pa je velike bolečine. Človek je v grozljivih bolečinah umrl zaradi okužb, ali pa so se ga lotile živali.

8. Zamrznitev
Smrt po zamrznjenju nastopi po več fazah, vse dokler ne odpovedo notranji organi in oseba preneha dihati. Takšen način smrti je bil pogost v različnih vojnah na območju Rusije in Finske.

Foto: Facebook

9. Hudičevo kolo
Hudičevo kolo je bila posebna naprava za mučenje in najpogostejši način usmrtitev v zgodnji moderni dobi, izvajala pa se je javno. Šlo je za vrtenje osebe na kolesu, ki so ji lomili kosti tako, da so jo tolkli z železno palico, in jo pustili, da umre v grozljivih bolečinah.

Rok Krajnc