fbpx

Nagrado za najlepše božično mesto je letos osvojil Talin!

Zmagovalni božični trg.

Med kandidati za najlepši božični sejem je zmagal Talin, glavno mesto Estonije. Tako evropske prestolnice kot tudi druga večja mesta se vsako leto potegujejo za prestižno nagrado, ki jo je zadnja tri leta vedno osvojil Zagreb. Hrvaško glavno mesto zato letos ni smelo sodelovati v tekmovanju, prav tako Ljubljane ni bilo med sodelujočimi.

V tekmovanju za najlepši božični sejem v Evropi, ki ga prireja organizacija European Best Destinations, je letos 20 mest, med katerimi pa ni Ljubljane.

“Zajemite sapo: vonj kuhanega vina, piškotov, ingverjevega kruha, pečenih kostanjev in cimet, ki preveva ozračje; božične lučke razsvetljujejo najlepše božične sejme po Evropi.”

Božični sejem v Budimpešti (Vir: Twitter)

Navkljub močni konkurenci je bil Zagreb v zadnjih treh letih izglasovan za najboljši božični sejem v Evropi. “Zagreb ima enega od najlepših adventnih prizorov v Evropi in bo kmalu nazaj na tekmovanju,” so zapisali na spletni strani.

Božični sejem na Dunaju (Vir: Twitter)

To je dalo možnost preostalim dvajsetim tekmovalcem, da pokažejo, kdo je najboljši letos. V tekmovanju so Bruselj, Nuremberg, Amiens, Basel, Budimpešta, Dresden, Metz, Talin, Dunaj, Aachen, Strasbourg, Seville, Chester, Koln, Leipzig, Erfurt, Montbeliard, Praga, Poznan in Cluj Napoca.

Božični sejem v Aachnu (Vir: Twitter)

Božični sejem v Pragi (Vir: Twitter)

Ivan Šokić