fbpx

Zaradi žimnice na avtocesti skoraj umrl, sedaj mora pa plačati še škodo, ker je preživel

Foto: Printscreen/YouTube

Človek, ki ga je skoraj ubila žimnica, ki je padla na sredo avtoceste, mora za nastalo škodo plačati 10.000 britanskih funtov za popravilo varnostne ograje, v katero se je zaletel medtem, ko se ji je poskušal izogniti. 

46-letni Steven Hookway je v skladu z omejitvijo 70mph (112km/h) vozil po avtocesti, ko je na streho njegovega avtomobila poletela žimnica, poroča Daily Mail. Glede na to, da je žimnica padla na sredo obljudene avtoceste A38, ki se nahaja v bližini Plymoutha, si je Hookway na vse pretege prizadeval, da se ji izogne in jo obide.

Medtem, ko je Hookway poskušal padlo žimnico obiti, je izgubil kontrolo nad svojim vozilom Renault Scenic, in se zaletel v zaščitno ograjo. Policija mu je povedala, da mora plačati za nastalo škodo. Na srečo se računovodja iz Cornwalla pri tem ni poškodoval.

Hookway je dejal, da je lahko srečen, da se pri tem ni resno poškodoval ali celo umrl. “V tistem trenutku sem mislil, da nikoli več ne bom ugledal članov svoje družine.” Pri tem pa je slabše odnesel njegov avto, predvsem pa njegov avtomobilski pokrov.

Čeprav za nastalo nesrečo ni kriv mora plačati vrtoglavo škodo
Policija je Hookwaya opozorila, da bo odgovoren za škodo, ki jo je povzročil na zaščitni ograji, ki znaša od 5 do 10.000 angleških funtov, kljub temu, da je eden izmed očividcev povedal, da je videl, kako je žimnica padla iz vozila spredaj.

(Steven Hookway) Foto: Printscreen/YouTube

(Steven Hookway) Foto: Printscreen/YouTube

Nesrečnik je povedal, da, če se žimnica ne bi znašla sredi cestišča, njemu ne bi bilo potrebno na silo zaviti in nesreča se tako ne bi zgodila. Poleg tega pa je pozval voznika, ki je prevažal žimnico in ostale priče, da spregovorijo odkrito o situaciji.

Hookway je po nesreči na medmrežju zapisal, da nikakor ne more verjeti, da policija ni zainteresirana, da poišče lastnika avtomobila, kateremu je žimnica padla z avta. “Prav tako so me okrog uro in pol pustili čakati v mrazu in temi, vse dokler z vozišča niso odstranili mojega poškodovanega vozila.”

N. Ž.