fbpx

Želite narediti nekaj dobrega za brezdomce?

Foto: iStock

Akcija “30 dni za 30 srčnih dejanj”, ki se začenja danes in bo trajala do konca decembra, je namenjena temu, da bi decembra v ljudeh spodbudili srčnost, ki se je izgubila v materializmu. “Namen akcije je, da bi vsak posameznik v 30 zaporednih dneh storil vsaj eno srčno dejanje in tako poskrbel za iskrice v očeh sočloveka,” je povedala predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog.

Mariborsko društvo Humanitarček že tretje leto zapored izvaja akcijo “30 dni za 30 srčnih dejanj”, s katero želi spodbujati ljudi, da prisluhnejo in pomagajo drugim ljudem. Med drugim se lahko prijavijo za skritega Božička brezdomcu, s čimer bodo poskušali polepšati praznike ljudem, ki so ostali brez strehe nad glavo.

Vsak lahko poskrbi za iskrice v očeh sočloveka
Predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog je za STA povedala: “Gre za zelo enostavna dejanja, ki apelirajo na tisto čisto človeško srčnost in jih lahko izvede vsak izmed nas.” Pojasnila je tudi, da se pri tem skušajo spomniti “na vse marginalne skupine, od brezdomcev do mamic samohranilk, starostnikov in invalidov”.

Na Facebook strani društva Humanitarček vsak dan zapišejo eno idejo za dobro delo, nato pa je vsakemu posamezniku prepuščeno, da jo izvede. Akciji se velikokrat pridružijo tudi organizacije, podjetja in šole.

Božiček brezdomcu
Danes odpirajo tudi prijave za skritega Božička brezdomcu. Vsak, ki se bo za to prijavil, bo prejel pismo brezdomca z željami za praznike, ki jih lahko nato po svojih zmožnostih uresniči. Tako pripravljena darila bodo brezdomcem razdelili na tradicionalnem Božičkovanju z brezdomci 21. decembra. Na takšen način so jih lani osrečili več kot 70.

18. decembra bodo v Mariboru priredili tudi humanitarno prireditev Dan za otroke, na kateri bodo zbirali igrače za otroke. Dva dni kasneje bo sledilo še medgeneracijsko druženje Dan starostnikov, 22. decembra pa bodo delili objeme v sklopu gibanja Free hugs (Zastonj objemi).

V. V., STA