fbpx

Ženske, pozor: 4 razlogi, zakaj moški potrebujejo čisto svoj kotiček

Foto: Youtube

Sanje skoraj vsakega moškega so, da si eno od sob v hiši opremi popolnoma po svoje in tam ustvari popolnoma svojo ‘votlino’, kamor ženske nimajo vstopa. V teh sobah bi navadno lahko našli ogromne televizorske zaslone, konzole za igranje računalniških iger, mize za biljard, hladilnike, polne piva ali pa morda pa zgolj omare z nešteto knjigami. A obstajajo tehtni razlogi, zakaj moški te kotičke potrebujejo. 

Moški kotiček ali, kot se je poimenovanje izoblikovalo v zahodnem svetu, Man cave (moška jama, votlina), je nekaj, o čemer sanja skoraj vsak moški. Prostor, kamor se lahko umakne in uživa v najljubših, zgolj svojih aktivnostih. A preden nežnejši spol prične zavijati z očmi, je potrebno poudariti, da taki kotički lahko koristijo obema, ne le moškim, poroča Beliefnet. Tukaj so štirje razlogi, zakaj bo tak prostor pripomogel k boljši zvezi.

Prostor, ki ga lahko nadzoruje čisto sam
To je prostor, s katerim lahko počne, kar hoče. Opremi ga lahko, kakor hoče – brez sprejemanja kompromisov in upoštevanja najnovejših modnih trendov. Prav tako mu lahko tam do neke mere dovolite prekršiti pravila čistoče, ki se jih v ostalih prostorih tako trudi spoštovati.

Prostor za lajšanje stresa
Vsakodnevno delo, s katerim vzdržuje družino, skrbi za plačilo položnic in opravlja druge dolžnosti, je vsekakor vir stresa. Vsakdo potrebuje svoj način, s katerim ta stres lajša in za mnoge moške je najboljši način za to prav ta kotiček.

Prostor, kjer se lahko odklopi od zunanjega sveta
Prav zaradi vseh dolžnosti in stresa vsakdanjega življenja potrebuje vsakdo prostor in aktivnost, preko katere lahko svet okoli sebe popolnoma odklopi in napolni baterije za nove izzive.

Bolj bo cenil vašo ljubezen
Če mu pustite svoj prostor in dovolite, da se vsaj za nekaj trenutkov odklopi od zunanjega sveta in stresa, bo čas, ki ga bo preživel z vami, kvalitetnejši. Prav tako bo njegov občutek ljubezni močnejši in vas bo bolj cenil.

M. G.