fbpx

Žive jaslice v Postojnski jami

Žive jaslice, Postojnska jama 2014 (foto: STA)

Postojnska jama je skupaj s Predjamskim gradom letos naštela 970.000 obiskovalcev. Med gosti so izpostavili turiste iz Italije, Južne Koreje, Nemčije, Japonske, Slovenije, ZDA, Francije in Tajvana. Največje število obiskovalcev so zabeležili avgusta, ko jih je bilo skupaj 130.000.

V prazničnih dneh bo Postojnska jama goste privabljala tudi z živimi jaslicami. Od 25. do 30. decembra si bodo obiskovalci lahko predstavo ogledali približno 12-krat dnevno. Letošnja novost je možnost predprijave za ogled jaslic – doslej so prejeli 7500 takih prijav.

V Postojnski jami bodo letošnje leto zaključili z okoli 3,5 milijona evrov čistega dobička, potem ko so vknjižili 18,2 milijona evrov prihodkov. S tem v družbi zaključujejo rekordno leto, v katerem je samo Postojnsko jamo obiskalo 670.000 ljudi. Ob koncu leta bodo obiskovalce v jamo še dodatno vabile žive jaslice.

V letošnjem letu so za investicije namenili 2,2 milijona evrov 
Med drugim so prenovili vhodno dvorano in peron v jami, most čez reko Pivko, Postojnska jama se je predstavila v slovenskem razstavnem paviljonu na svetovni razstavi Expo, prav tako so renovirali vivarij in trgovino.

Še več investicij načrtujejo v prihodnjem letu, ko naj bi med drugim za prenovo hotela Jama in prvo fazo prenove promenade slavnih namenili 6,2 milijona evrov.

V. V., STA