Zlomljeno srce ob smrti hčerke pokopalo igralko Debbie Reynolds

Foto: epa

Dan po tem, ko je v 60. letu starosti umrla njena hči, zvezda filmske serije Vojna zvezd Carrie Fisher, ki jo oboževalci najbolj poznajo po vlogi princese Leie, je v bolnišnici umrla še njena 84-letna mati Debbie Reynolds. S tem je ugasnila velika zvezda filma Pojmo v dežju in drugih hollywoodskih uspešnic.

Reynoldsovo so odpeljali v bolnišnico Cedars Sinai v sredo. Po besedah sina Todda Fisherja jo je hčerina smrt tako prizadela, da ni več hotela živeti. Dejala je,  da želi biti s Carrie. Debbie Reynolds se je rodila 1. aprila 1932 v teksaškem El Pasu, od koder se je družina preselila v kalifornijski Burbank. V šoli je bila dobra športnica in glasbenica in  tudi lepotica, saj je osvojila naslov miss Burbanka. Njena igralska kariera je bila še v povojih, ko so jo kot šele 19-letnico izbrali za glavno vlogo v filmu Pojmo v dežju. Gene Kelly je zelo nasprotoval, ker soigralka ni imela plesnih izkušenj, vendar je bil film posnet in je postal legendaren. Manj sreče kot v igralski karieri je imela v zasebnem življenju, saj ji je prvega moža speljala slavna Elizabeth Taylor, druga dva pa sta izropala njeno premoženje.

Leta 1955 se je Debbie Reynolds poročila s priljubljenim pevcem Eddiejem Fisherjem, s katerim sta leto dni kasneje posnela film, istega leta pa se jima je rodila še hči Carrie. Kasneje je družino povečal še sin Tod. Ljubezenska idila se je končala leta 1958, ko se je Eddiejev prijatelj, filmski producent Mike Todd smrtno ponesrečil z letalom. Eddie je šel tolažit njegovo vdovo in se je ločil od soproge Debbie Reynolds.

To je bil takrat eden največjih škandalov v ZDA in glasbena kariera Eddieja Fisherja je ugasnila, pod udarom pa je bila tudi Elizabeth Taylor, ki s Fisherjem ni zdržala dolgo časa. Ko se je poročila z Richardom Burtonom, sta se z Debbie Reynolds pomirili in se skupaj prepustili pijači. Reynoldsova se je leta 1960 poročila s podjetnikom Harryjem Karlom, njun zakon pa je trajal tri leta. Mož ji je namreč s kockanjem zapravil vse premoženje. Tretjič se je poročila z drugim poslovnežem Richardom Hamlettom, ki ji je prav tako porabil denar. Pred tem jo je prepričal, da je vložila deset milijonov dolarjev v hotel v Las Vegasu, ki je dobil njeno ime in v katerem je redno nastopala.

Težave z moškimi pa filmski karieri Debbie Reynolds niso škodovale.  Leta 1964 je dobila nominacijo za oskarja za vlogo v glasbenem filmu ‘The Unsinkable Molly Brown’, častnega oskarja pa je prejela za svojo kariero leta 2015.

B. J., STA