Zverina za 2,4 milijona evrov, ki bo podirala hitrostne rekorde

Bugatti Chiron (Foto: epa).

Ko je Milančan Ettore Bugatti leta 1909 prišel v alzaško mesto Molsheim in tam ustanovil avtomobilsko tovarno, je bilo to mesto še del gospodarsko cvetočega nemškega cesarstva. Ko je po prvi svetovni vojni Alzacija postala del Francije, je Bugatti začel veljati za francosko znamko prestižnih in dragih avtomobilov. Leta 1998 pa je Bugatti po svoje spet prišel pod nemško okrilje – postal je namreč del koncerna Volkswagen.

Marca letos je Bugatti na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil svoj novi prestižni adut – Bugatti Chiron. Ta avto – izdelali jih bodo največ 500 – stane kar vrtoglavih 2,4 milijona evrov. Kot obljubljajo izdelovalci Chirona, bo avto presegel hitrost svojega predhodnika Bugatti Veyrona. Ta je namreč dosegel hitrostni rekord 427,6 kilometra na uro.

Bugatti Veyron (Foto: epa).

Bugatti Veyron (Foto: epa).

Tako kot njegov predhodnik Bugatti Veyron, ki ima ime po francoskem dirkaču Pierru Veyronu, je tudi novi Bugatti poimenovan po pokojnemu dirkaču, in sicer po monaškem dirkaču Louisu Chironu, ki je v svoji karieri dirkal tudi z Bugattijevimi avtomobili.

Video: Bugatti Chiron

A. Ž.