fbpx

Bowiejeve posmrtne ostanke bodo raztresli po enem najlepših otokov

Foto: epa

Pred nedavnim preminuli legendarni britanski glasbenik David Bowie naj bi v oporoki zapisal, naj njegov pepel v skladu z budističnimi obredi raztresejo po enem izmed najlepših otokov Indonezije. 

Bowie si je zaželel, da njegov pepel raztresejo po otoku Bali. To pa seveda ni bilo vse, kar je zapisal v svoji oporoki. Newyorško stanovanje in polovico od svojega 100 milijonov dolarjev vrednega premoženja je zapustil svoji soprogi, manekenki Iman, večina preostanka pa naj bi se razdelila med njegova otroka, filmarja Duncana Jonesa in najstniško hčerko Lexi Bowie. V petek sodišče navedb še ni potrdilo.

Bowiejeva ljubezen do Indonezije
Glasbenikova družina je pred časom sporočila, da slovo od preminulega načrtuje v najožjem krogu. Novico je objavila na glasbenikovi uradni Facebook strani, ni pa objavila podrobnosti, kdaj in kje bo potekalo slovo od Bowieja. Obenem je tedaj pozvala k spoštovanju njene zasebnosti in se zahvalila za številne izraze podpore. Znano je namreč, da je bil Bowie velik ljubitelj Indonezije.

Glasbenik je umrl 10. januarja, le dva dni po 69. rojstnem dnevu. Slednjega je obeležil z izidom svojega zadnjega albuma Blackstar.

Legenda ostaja legenda
Bowie je umrl v krogu svoje družine po 18-mesečnem boju z rakom. Glasbenik, ki je živel v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965.

V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov – od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle številne knjige, posneta je bila vrsta dokumentarcev.

M. P., STA