fbpx

Dragića šokiralo izginotje

Foto: STA

Očitno so na svetu še dobri ljudje. Dragić je bil šokiran, a na koncu prijetno presenečen. Ni pa bil presenečen in srečen samo on. 

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je med dopustom na hrvaškem Murterju izgubil denarnico, a jo je dobil nazaj po zaslugi Marina Pirije, poštenega čistilca plaže. Član ekipe NBA Miami Heat se mu je zahvalil z obiskom in s fotografijami ter podpisi osrečil celotno družino Pirija.

“Bilo je okrog 6.30 zjutraj. Čistil sem smeti od Slanice proti Podraduču, ko sem na plaži pri restavraciji Morski pas zagledal denarnico. Pogledam vanjo, vidim tri, štiri valute, osebno kartico, bančne kartice, zdravstveno kartico, izkaznico za darovalca organov … Spravil sem jo v žep, nadaljeval s čiščenjem, na koncu izmene pa sem jo predal v upravo,” je za Rudinapress začel zgodbo Pirija.

Čistilca je čakalo življenjsko presenečenje
Denarnica je nato romala na policijo, ki je kontaktirala Košarkarsko zvezo Slovenije, tam je dobila številko lastnika denarnice, ga poklicala in mu jo vrnila. “Nato me je čakalo presenečenje. Goran je nastavil kuverto z denarjem kot nagrado, številko in sporočilo, da bi se dobil z mano,” je nadaljeval pošteni najditelj.

Zgodba ima srečen konec
Pirija in Dragić sta se srečala, še posebej vesel pa je bil čistilčev 12-letni sin, ki je tudi sam košarkar. Srečanje se je na koncu spremenilo v pravi družinski dogodek, saj je mladega igralca ekipe iz Murterja pripeljala mama, pridružil se je še drugi Pirijin sin in celotna družina je prišla do dragocenega spominka v obliki fotografije. “Zahvalil se je in ponavljal, da je imel vse v denarnici. Razmišljal sem, kakšne težave bi imel kot tujec brez enega dokumenta, brez denarja, kartic. Sinu se je podpisal na žogo in dal še nekaj avtogramov,” je zaključil Pirija.

B.P., STA