fbpx

[Foto] Zakonca Obama za razkošno palačo na otoku Martha’s Vineyard odštela skoraj 12 milijonov dolarjev

Foto: LandVest

Zakonca Obama, ki se jima je premoženje od vstopa v Belo hišo do danes povečalo za kar 40-krat, sta si omislila novo domovanje, za kar sta segla globoko v žep. Za palačo s sedmimi spalnicami, kakršne običajno vidimo v filmih, sta odštela skoraj 12 milijonov dolarjev, prejšnja lastnika pa sta sprva skušala iztržiti celo skoraj 15 milijonov dolarjev. Palača se nahaja na otoku Martha’s Vineyard, kjer sta zakonca že v preteklosti preživljala počitnice, posestvo pa med drugim vključuje bazen in zasebno plažo.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova žena Michelle Obama sta si privoščila razkošno palačo na elitnem otoku Martha’s Vineyard, ki pripada zvezni državi Massachusetts, zanjo pa sta segla globoko v žep. Za palačo sta namreč odštela vrtoglavih 11,75 milijona dolarjev, kar je nekoliko manj, kot sta zanjo sprva zahtevala prejšnja lastnika. Investicijski bančnik Wycliffe Grousbeck, ki ima v lasti tudi košarkarski klub Boston Celtics in njegova žena Corinne Basler Grousbeck sta sprva želela iztržiti kar 14,85 milijona dolarjev. Zakonca sta na otoku dopustovala že v preteklih letih in že dalj časa so se širile govorice, da tam iščeta tudi stalno domovanje.

Foto: LandVest

Palača ima na 650 kvadratnih metrih kar 7 spalnic
Kot navaja Business Insider, razkošna palača meri kar 650 kvadratnih metrov, nahaja pa se tik ob morju. Notranjost je tradicionalno opremljena, vključuje pa 7 spalnic z balkoni, kamnit kamin, veliko kuhinjo in okroglo jedilnico. Na skrbno negovanem posestvu se nahajajo tudi garaže, bazen, skedenj, čolnarna in zasebna plaža.

Foto: LandVest

Foto: LandVest

Hiša je bila zgrajena leta 2001
Hišo so zasnovali pri arhitekturnem studiu Bradenburger Taylor Lombardo Architects iz San Francisca, leta 2001 pa jo je zgradil John Early.

Foto: LandVest

Foto: LandVest

Foto: LandVest

Od vstopa v Belo hišo do danes se je neto premoženje zakoncev Obama povečalo za 40-krat
Raziskovalna novinarka Sara A. Carter ob najnovejši investiciji zakoncev Obama navaja, da sta svoja študentska posojila do konca odplačala že leto preden sta se preselila v Belo hišo, od takrat, do leta 2019 pa se je njuno neto premoženje povečalo za kar 40-krat. Kot še piše Carterjeva, je na pošten način možno tako obogateti samo v kapitalističnem sistem.

Foto: LandVest

Foto: LandVest

Rok Krajnc