fbpx

Hrvaška voditeljica Galeta obtožuje, da je kriv, da je njena hči končala na urgenci – on odgovarja: Uničevali so hišo

Nikolina Ristović. Foto: Facebook

Hrvaške in srbske medije od sinoči polni zgodba, v katero je vpleten slovenski državljan Rok Gale, ki ga je znana hrvaška voditeljica Nikolina Pišek, poročila se je v Srbijo, zdaj pa je Nikolina Ristović, obtožila, da je njen družinski dopust pretvoril v epizodo iz grozljivke.

Galetova žena Ana Šabić je lastnica luksuzne vile 4 Islands v Kaštelu Starem, ki jo oddaja prek splitske agencije Vip Holiday Broker. Ristovićeva jo je z možem Vidojem Ristovićem in prijatelji najela za štirinajst dni, cena naj bi bila 20.000 evrov, a se je letovanje končalo predčasno – in za soproga voditeljice v policijskem pridržanju. Voditeljica Galeta obtožuje, da je njenega moža fizično napadel. Njena hči Hana naj bi se od stresa onesvestila in končala na urgenci. Galetu očita tudi, da naj bi dogajanje v notranjosti hiše ves čas nadzoroval prek kamer, ob odhodu pa naj bi jih okradel, saj naj jim nikoli ne bi vrnil predmetov v vrednosti med 275 in 300 tisoč evri.

Gale je za Slobodno Dalmacijo dejal: “Uničevali so mi hišo. Čeprav sem jih stalno opozarjal, niso nehali, na koncu pa so mi še grozili. Okoli gostov se vedno trudim in nikoli prej z nikomer nisem imel problemov. Osem ljudi je dva dni pospravljalo za njimi. Kupovati smo morali nove stvar. Če bi se držali hišnega reda in ne bi grozili, do tega nikoli ne bi prišlo. Agenciji so prijavili, da prihajajo z dvema pomerancema, imeli pa so štiri pse in afriškega ježa, ki je zasmradil celo sobo. Psi so skakali v bazen in spali na posteljah, čeprav je to po hišnem redu prepovedano. Zvečer smo spremenili ključavnice na vratih in jim preprečili vstop, saj smo se bali, da bodo vse uničili. Kasneje smo ob spremstvu policije dopustili, da iz hiše vzamejo svoje stvari. Dotaknili se nismo ničesar, nobenega zlata, denarja, ničesar. Vse smo pustili, kakor smo našli, da so lahko odnesli.”

Policija je objavila, da so 1. avgusta zoper 42-letnega Srba vložili kazensko ovadbo zaradi groženj 49-letnemu Slovencu. Srb je bil priveden. Preiskujejo tudi prijavo 47-letne Hrvatice, ki so jo prejeli 31. julija. Dodali so, da v kolikor oseba meni, da so bile s strani policije kršene njene pravice, obstaja možnost pritožbe.

Slobodna Dalmacija je sicer objavila zasebne posnetke voditeljice. Dostopni so na spodnji povezavi.

Voditeljica zdaj sicer objavlja posnetke z Bola na Braču.

A. Žitnik