fbpx

Igralec Neeson pred 40 leti želel ubiti posiljevalca svoje prijateljice, levičarska javnost pa ga je obsodila rasizma!

Cold Pursuit (Foto: Facebook)

Javnost v ZDA je presenečena, ker so organizatorji odpovedali rdečo preprogo in premiero težko pričakovanega in dobro ocenjenega filma Ledeno maščevanje, ker se je igralec Liam Neeson znašel pod plazom obtožb zaradi rasizma.

V ZDA so odpovedali premiero filma Ledeno maščevanje (Cold Pursuit), in sicer zaradi komentarja igralca Liama Neesona, ki je povedal, da je pred leti želel ubiti črnca, potem ko je bila posiljena njegova prijateljica. Kot poroča portal Breitbart, je bila premiera sicer težko pričakovanega filma odpovedana na hitro, organizatorji pa so prav tako obvestili novinarje, da so foto termini in intervjuji odpovedani. To so storili v torek popoldne, le nekaj ur preden bi se dogodek moral pričeti.

Prvotno je bila navedba komentarja objavljena v ponedeljek v časopisu The Independent
Vse to se je zgodilo le nekaj ur po gostovanju Neesona v oddaji Good Morning America, kjer je voditeljici Robin Roberts pojasnil, da ni rasist, navedbe njegovega komentarja pa so bile prvotno objavljene v časopisu The Independent v ponedeljek, ko je opisal svoje nasilno razmišljanje o umoru posiljevalca pred skoraj 40 leti, ko je bila njemu bližnja oseba posiljena. Situacija je tako hotela, da je bil posiljevalec temnopolt. Igralec meni, da je treba govoriti o teh stvareh, saj sta nazadnjaštvo in rasizem vseprisotna.

Cold Pursuit (Foto: Facebook)

J. Ž.