Igralec Neeson pred 40 leti želel ubiti posiljevalca svoje prijateljice, levičarska javnost pa ga je obsodila rasizma!

Cold Pursuit (Foto: Facebook)

Javnost v ZDA je presenečena, ker so organizatorji odpovedali rdečo preprogo in premiero težko pričakovanega in dobro ocenjenega filma Ledeno maščevanje, ker se je igralec Liam Neeson znašel pod plazom obtožb zaradi rasizma.

V ZDA so odpovedali premiero filma Ledeno maščevanje (Cold Pursuit), in sicer zaradi komentarja igralca Liama Neesona, ki je povedal, da je pred leti želel ubiti črnca, potem ko je bila posiljena njegova prijateljica. Kot poroča portal Breitbart, je bila premiera sicer težko pričakovanega filma odpovedana na hitro, organizatorji pa so prav tako obvestili novinarje, da so foto termini in intervjuji odpovedani. To so storili v torek popoldne, le nekaj ur preden bi se dogodek moral pričeti.

Prvotno je bila navedba komentarja objavljena v ponedeljek v časopisu The Independent
Vse to se je zgodilo le nekaj ur po gostovanju Neesona v oddaji Good Morning America, kjer je voditeljici Robin Roberts pojasnil, da ni rasist, navedbe njegovega komentarja pa so bile prvotno objavljene v časopisu The Independent v ponedeljek, ko je opisal svoje nasilno razmišljanje o umoru posiljevalca pred skoraj 40 leti, ko je bila njemu bližnja oseba posiljena. Situacija je tako hotela, da je bil posiljevalec temnopolt. Igralec meni, da je treba govoriti o teh stvareh, saj sta nazadnjaštvo in rasizem vseprisotna.

Cold Pursuit (Foto: Facebook)

J. Ž.

 • rubec

  V podporo Liamu, bom ta film skinil dvakrat.

  • RATATA

   Jaz bom šel s podporo Liamu še dlje! Razmišljal bom o najstrožjem kaznovanju črnih posiljevalcev.

   • alojz

    Jaz ne bom pisal o čem razmišljam. Me lahko zaprejo.

    • šmentanamuha

     :) ja, sej …

 • abc

  Mislim, da je potrebno govoriti tudi v tem primeru https://www.zurnal24.si/svet/razkrili-300-predatorskih-duhovnikov-322949, ki v ZDA ni redkost.

  • dob

   S tem si najbrž hotel povedat da v Texasu ni črncev

  • rubec

   To nikakor ne odtehta imbecilnega srda levuharjev, mar ne.

 • dob

  Se mi je zdelo da je Möderndorfer malo rasist, ker ni črnc. Ga pa rešuje, da je pička.

  • rubec

   hehe

 • Tomi

  Največji rasisti so ravno kafri in židi.
  Sicer pa ima vsak pravico koga ne marati ali celo sovražiti.
  Če je črnc nekoga posilil si zasluži smrt. Prav tako belec ali rumenokozec…

  • dob

   Ja, ampak vsakemu je treba prej dokazati krivdo!
   Razen Janši.

   Žive naj vsi narodi (razen Slovenci), ki žele dočakat dan,
   da koder sonce hodi (Janša pa samo po celici gor in dol!)
   prepir iz sveta bo izgnan – najprej pa Janša iz parlamenta!
   Kjer rojak, prost bo vsak (razen Janez Janša!)

   • Tomi

    Zdaj pa res ne vem več! A je govora o Janši? Se ti mogoče ne dvigne če vsaj ne zapišeš njegovega imena nekajkrat na dan?

    • dob

     Ne, ne govorimo o Janši. Pač pa o kafrih, židih, črncih. belcih in rumenokožcih! Jaz bi, če dovoliš, sem zraven dal še eskime, ampak bom upošteval tvojo erekcijo.
     No, meni se dvigne na belce, črnce, kafre, eskime…. ampak ne morem tak okol hodit, zato sem omenil Janšo!
     Čisto v medicinske svrhe.
     Jasno, na himno se mi pa sploh dvigne. Zato ljudje ne pojejo himne sede, če nisi vedu. Če pa v himno vtakneš Janšo – potem pa erekcija splahne. Tako to gre.

   • pesjanar

    Dob tvoja sestra je še vedno v kuplaraju,rdečem namreč?????

    • dob

     moja sestra je Möderndorfer!

 • Van Der Waals

  LEVUHI SMRDUHI!!

 • Bandit123

  spet vi

 • xtc

  Prav je povedal posiljevalce in pedofile je treba poslat na oni svet,ko jim je dejnje dokazano-ne glede na barvo.
  In prav je povedal žal je bil v njegovem primeru posiljevalec pač črn-kar je v ZDA zelo pogosto in kje je tukaj rasizem.
  Levim debilom je treba jasno povedati,da rasna pripadnost ne zmanjjša teže kaznivega dejanja.
  po njihovem je “rasizem” kazniv posilstvo ,ki ga je izvršil temnopolt pa ne ,to je kaznivo le za belce.

  • freedomfighter

   Se strinjam s tabo…zanimivo je le da se barva koze omenja le pri temnopoltih zlocincih…priblizno tako kot vera…nihce si neupa napisati naslova beli kristjan zagresil zlocin za razliko od naslova crni musliman zagresil zlocin…mogoce dvojna merila?…se nikoli ni po strelskem napadu pisalo beli kristjan streljal na nedolzne kljub temu da v ameriki vecino masovnih strelskih pohodov zagresijo beli kristjani

   • Steiermark

    Seveda ni isalo da je beli kristjan zagrešil zločin, če ga pa ni! Tepec zagamani, ti piš o svojih rdečih zločincih, ki so poklali, po celem svetu več kot 200 milionov ljudi,ki niso bili njihove “rdeče vere”, rasist zahojeni in zblojeni! Te spomin zapušča, da neznaš primerjati in upoštevati, koliko nedolžnih žrtev, od posilstev, titovih pionirčkov,koliko zaklanih Slovencev in njihovih otrok, je končalopo KočevskemRogu, Hudi jami itd?

    • freedomfighter

     Pa kaksni moji hahah ti si cist bolana…nikoli nisem ne zanikal ne branil zlocinov komunistov…drugace pa si zgleda malo falila temo…si imela slab dan? Mogoce pozabila zdravila vzet?

     • Steiermark

      jugopezde se naj ne dovoljuje izganjati nas, avtohtonih v Sloveniji, predvsem pa avtohtonih štajercev, nemškega rodu! Ti pravgotovo nočeš , nazaj, domov, v “vsrano luknjo, na balkanu”, ker te še oni nebi več hoteli za svojega!

     • freedomfighter

      Ne vem v katero zahojeno luknjo mislis moji predniki so primorci in pa dolenjci…zgleda za vas germanofile to ni dovolj slovensko

     • Steiermark

      Saj je vseeno, iz katere vsrane luknje prihajaš, vsekakor dokazuješ, da imaš “slovenskega in evropskega” bore malo!

     • freedomfighter

      Odvisno kaj je zade evropsko in slovensko…slovensko sigurno ni nemsko in slovenija ni vsrana luknja to slovenski domoljubi vemo…germanofilske izdajalske podgane pa nas zavedne slovane ze celo zgodovino probate ponizevati in zatirati pa vam ne uspe…ce se imas za nemko ne mores biti avtohtona slovenka ampak si avtohtona nemka…slovenci nismo nemci in pika.

 • freedomfighter

  Vidim da vi se vedno ne veste zakaj je izjava problematicna…se nikoli nisem slisal reci belca gremo ubiti tega belega posiljevlca…ne belemu posiljevalcu recete posiljevalec brez da poveste barvo koze med tem ko je pri temnopoltem posiljevalecu vedno omenjena barva koze…a mi kdo pove zakaj se pri belcu ne omeni koze pri crncu pa…mogoce politicna korektnost?

  • rubec

   Kje si pa še videl, da bi se belec spravil nad črnko?

   • freedomfighter

    Hahaha a ti to resno hahah…pa a ce belec posili crnko je beli posiljevalec ce pa belko je pa samo posiljevalec ali kaj si mislil s svojim vprasanjem? Jaz sprasujem zakaj se pri temnopoltih zlocincih omenja barvo koze pri belih pa ne…mogoce bos ti znal razloziti ker mi nihce ne zna…je pa res da naslov ni tako udaren ce napises samo posiljevalec in ne Črni posiljevalec…pri belcih zgleda barva koze ni pomembna kot da vas je sram da ste beli

    • rubec

     Zakaj bi pa omenjal barvo kože, če belec posili belko. Če bi Liamova znanka bila črnka in bi jo posilil črnc, potem opazke z njegove strani sigurno ne bi bilo. Kaj tebi še ni jasno. Mi posiljujmo svoje, oni naj pa svoje. Simpl kot jota, samo zate zgleda ne.

     • freedomfighter

      Hahahah ok zdaj si pa vse povedal…vsak naj posiljuje svoje hahaha bolnik…ce crnc posili crnko je posiljevalec crne polti povsem enako kot ce posili belko…ti imas drugacen izraz za cloveka ki posiljuje crnko kot za cloveka ki posiljuje belko…tu pokazez da liam najbrz ni rasist ti pa sigurno si ker se zlocin posilstva delis na rase…posilstvo je posilstvo in nobene razlike ni ali posiljujes crno belo rumeno ali kakrsnokoli drugo zensko ali moskega…je pa res kot si napisal ce bi bila liamova prijateljica crnka posiljena od belca liam sigurno nebi rekel ubil bom tega belega posiljevalca…se nikoli nisem slisal da bi kdo belcu ki posiljuje dejal beli posiljevalec…ce si ti videl mi lahko pokazes primer…mogoce sedaj razumes bolj ti ne znam razloziti…ko bos znal odgovoriti zakaj se za crnca vedno pise da je crn za belca pa nihce ne omenja barve koze…dvojna merila?

     • rubec

      Seveda je zločin, zato je pa Liam znorel. Kaj bi moral reči, samo da dobim tistega državljana združenih držav amerike? V takih momentih se človeku mudi zato je takrat krajši izraz črnuh dosti bolj prikladen.

     • freedomfighter

      Ok to se strinjam…znoris in reces crnuharska podgana ali karkoli….a potem bi belcu rekel belska podgana ali bi mu rekel samo podgana…liam po mojem mnenju ni rasist in razumem pri posamezniku v takem primeru da doda tudi kaksno rasisticno opazko…zakaj so rasisticne opazke namenjene le drugi rasi…to velja za vse rase ne le za belo seveda

  • Novo Jutro

   Neumnost. Čisto avtomatsko, kot bi krimalcu, ki je deklariran peder, dodal še (naj ta peder plača za svoje grehe). Kapiš ?

   • freedomfighter

    Zakaj pa avtomarsko belcu ne reces belec…crncu pa…ravno v tem avtomatizmu je problem…gre za popolnoma isto stvar kot pri antisemitizmu ko ljudje tako radi omenjajo da je nekdo jud…

 • Vlado77

  Pravi pogrom nad slavnim igralcem ,ki je belec in je le izrazil svoje srd nad posiljevalcem,ki je bil samo slučajno črn. Verjetni bi enako naredil če bi bil bel,rumen ali rdeč. V čem sploh ta gonja. Ko pa slišimo za celo vrsto primerov ko beli muslimani poslijujejo v skoraj vseh EU državah na veliko vsak dan zaradi Wilkomen politike pa nič. Mnogi so kar oproščeni ali dobijo milo kazen. Očetje na Švedskem , Nemčiji itd. imajo le eno obrambo – da jih varujejo ali ne pustijo svojih hčera samih nikjer v javnosti.

 • Endri Susilo

  Seveda pretiravajo, a to je le reklama. Ni pa hodil okoli z mislijo, da bi ubil posiljevalca, ampak prvega črnca, ki bi ga srečal. Potem pa se je zavedel, kaj dela in mu je bilo žal. Preberite si originalno izjavo.

  • freedomfighter

   Na nori 24 ne berejo originalne izjave ampak le za njih prirejene