fbpx

Kdo je dekle, ki jo za roke drži Sebastian Kurz?

Foto: epa

Po zmagi na avstrijskih predčasnih volitvah je ime Sebastian Kurz tisto, ki se danes pojavlja v vseh svetovnih medijih. Tudi, če kdo zanj še ni slišal, je zmaga, ki jo je dosegel zgolj pol leta po tem, ko je prevzel krmilo stranke, poskrbela za to, da bo to ime, ki si ga bodo vsi zapomnili. Začelo se je tudi že brskanje po njegovem zasebnem življenju in tako je na dan prišlo tudi ime lepe blondinke, ki je najverjetnejšega najmlajšega premierja v zgodovini Evrope spremljala na volišče.

Čeprav je 31-letni Sebastian Kurz skrbno skrival svoje zasebno življenje, je nekaj podrobnosti vseeno znanih. Poročen ni, trenutno pa je v zvezi s 30-letno Susanne Thier, ki jo je spoznal, ko je bil star komaj 18 let. Skupaj sta tako že od srednješolskih let, pred kratkim pa so mediji celo poročali, da je na vidiku tudi poroka. Bomo videli, ali si bo novi avstrijski premier v svojem natrpanem urniku lahko vzel čas še za ta velik korak. Je pa Kurz v nedavnem intervjuju dejal, da bo poroka, ko bo, v manjšem krogu in brez medijskega pompa.

Susanne Thier skupaj s Philippo Strache, ženo vodje Svobodnjakov. (FPO) (foto: epa).

Stalna spremljevalka, a zasebnost skrbno skrita
Susanne je sicer ekonomistka, zaposlena na avstrijskem finančnem ministrstvu. Mediji jo opisujejo kot samozavestno čedno blondinko, ki se s Kurzem v javnosti sicer ni pogosto pojavljala, spremljala pa ga je na vseh pomembnih političnih prireditvah.

Susanne in Sebastian Kurz sta skupaj že 13 let. (foto: Instagram).

Svojo zvezo sta vedno želela ohraniti čim bolj zasebno, hkrati pa sta dala jasno vedeti, da sta v zvezi in tako nedosegljiva. Sebastian sicer pravi, da je Susanne poleg njegovih staršev njegova najbližja svetovalka. Z njo si želi ustvariti tudi družino, a kot pravi, še čaka, da bo čas za to.

(Foto: epa)

Za zdaj tako podrobnosti o morebitni prvi dami Avstrije še ostajajo skrite, a se bo to lahko zelo hitro spremenilo.

B. O.