fbpx

Kruto življenje: Mladi MasterChef Ben Watkins ostal brez staršev, sedaj še nov udarec

Ben Watkins (Foto: Socialna omrežja)

Po tragediji ob izgubi staršev leta 2017 je deček ponovno na udaru. Medtem ko je snemal šesto sezono MasterChef Junior, so mu odkrili tumor. Deček se po navedbah že zdravi v čikaški bolnišnici. Njegova babica in stric v te namene zbirata sredstva, da bi lahko Benu omogočila dostojno zdravljenje in izobrazbo.

Benu Watkinsu, zvezdi MasterChefa Junior, je bil diagnosticiran tumor tri leta po tem, ko je izgubil oba starša. 13-letnemu Watkinsu so diagnosticirali angiomatoidni vlaknasti histiocitom, sta razkrila njegova babica in stric. Najstniški kuhar, ki prihaja iz Chicaga, se že zdravi v mestni otroški bolnišnici Lurie, poroča Daily Mail. Bolezen, ki običajno napade majhen odstotek otrok in najstnikov, se ponavadi pojavi na mehkem tkivu, v katerem nastane tumor.

Watkins je leta 2017 tragično izgubil oba starša Leilo Edwards in Mika Watkinsa. Njegov oče je umoril njegovo mater, nato pa sodil še sebi. Watkins je trenutno snemal šesto sezono Master Chef Junior, ko je prejel žalostno novico, da ima redek tumor.

Ben Watkins (Foto: Posnetek zaslona)

Watkinsovi svojci so oživeli kampanjo #Love4Ben na portalu GoFundMe, kjer iščejo pomoč za kritje stroškov zdravljenja in za stroške njegovega šolanja. “Ne glede na vse Benove preizkušnje in stiske ostaja pozitiven in že komaj čaka, da se vrne v kuhinjo, kjer bo šel naprej za svojimi sanjami,” so zapisali na spletni strani in dodali, da si želi postati inženir. “Želimo si, da bi lahko Benu pomagala pri nadaljevanju šolanja v kuharskih umetninah ali inženirstvu, pri tistem, kar si bo želel najbolj na svetu,” se vsem tistim, ki Benu stojijo ob strani, zahvaljujeta njegova babica Donna in stric Anthony.

Sara Kovač