fbpx

Kultni britanski komik John Cleese: “Jeana-Clauda Junckerja bi bilo treba obesiti”

Foto: epa

Legendarni britanski komik John Cleese, ki je pred desetletji zaslovel s kultno britansko komično nanizanko Leteči cirkus Montyja Pythona in salve smeha požel tudi kot nevrotični lastnik hotela v nanizanki Fawlty Towers, se je na Twitterju ostro zavzel za “brexit” in dejal, da bi morali predsednika Evropske komisije obesiti.

Igralec in komik John Cleese se je zelo vživel v vlogo zabavljača na spletnem omrežju Twitter, kjer ima skoraj pet in pol milijona sledilcev. Ko ga je eden od njih vprašal za mnenje o Evropski uniji, je zvezdnik v svojem odgovoru opozoril na pomanjkanje moči in vpliva na evropsko zakonodajo znotraj Evropske unije.

Cleese se tudi sicer redno spogleduje s politiko, tako da njegovo zavzemanje za odhod Velike Britanije iz Evropske unije ni naključje, saj je že dolgoletni podpornik britanskih liberalnih demokratov in njihovih naslednikov.

Ven iz EU in obesiti Junckerja
Njegovi argumenti o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije so mnogo več kot le zgodba o denarju, saj je Velika Britanija trgovala s celotnim svetom že “stoletja pred nastankom EU.” Prav tako se je dotaknil migrantske krize, v zvezi s katero je dejal, da ni apriorno proti migracijam, “vendar bi jih morali številčno omejiti, da bi zaščitili delovna mesta in službe”.

Zvezda showa Monty Python bi obesil Jean Claude Junckerja 1

Katero reformo bi Evropska unija po njegovem mnenju potrebovala, da bi preživela? Cleese je ponovno združil humor in politiko ter predlagal, naj s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem naredijo enako kot z Mussolinijem ter ga preprosto – obesijo.

Zvezda showa Monty Python bi obesil Jean Claude Junckerja 1

M. P.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save