Kultni britanski komik John Cleese: “Jeana-Clauda Junckerja bi bilo treba obesiti”

Foto: epa

Legendarni britanski komik John Cleese, ki je pred desetletji zaslovel s kultno britansko komično nanizanko Leteči cirkus Montyja Pythona in salve smeha požel tudi kot nevrotični lastnik hotela v nanizanki Fawlty Towers, se je na Twitterju ostro zavzel za “brexit” in dejal, da bi morali predsednika Evropske komisije obesiti.

Igralec in komik John Cleese se je zelo vživel v vlogo zabavljača na spletnem omrežju Twitter, kjer ima skoraj pet in pol milijona sledilcev. Ko ga je eden od njih vprašal za mnenje o Evropski uniji, je zvezdnik v svojem odgovoru opozoril na pomanjkanje moči in vpliva na evropsko zakonodajo znotraj Evropske unije.

Cleese se tudi sicer redno spogleduje s politiko, tako da njegovo zavzemanje za odhod Velike Britanije iz Evropske unije ni naključje, saj je že dolgoletni podpornik britanskih liberalnih demokratov in njihovih naslednikov.

Ven iz EU in obesiti Junckerja
Njegovi argumenti o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije so mnogo več kot le zgodba o denarju, saj je Velika Britanija trgovala s celotnim svetom že “stoletja pred nastankom EU.” Prav tako se je dotaknil migrantske krize, v zvezi s katero je dejal, da ni apriorno proti migracijam, “vendar bi jih morali številčno omejiti, da bi zaščitili delovna mesta in službe”.

Zvezda showa Monty Python bi obesil Jean Claude Junckerja 1

Katero reformo bi Evropska unija po njegovem mnenju potrebovala, da bi preživela? Cleese je ponovno združil humor in politiko ter predlagal, naj s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem naredijo enako kot z Mussolinijem ter ga preprosto – obesijo.

Zvezda showa Monty Python bi obesil Jean Claude Junckerja 1

M. P.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 • rubec

  Kako to da mi ne premoremo takega Johna ko pa imamo leteči parlament že tako dolgo?

  • dež

   Imamo pa zato Kobala in Hribarja. Pa Cirkus Boruta Pahorja tudi. Kaj se bodo ovce in koze drle, ko bo prišel v ogrado na Veliki Planini.

   • tomven

    A je bil kak razpis za pastirja? Kje pa je bil na mojedelo al na zavodu?

    • tramal

     Spet je imel privilegij da so njega izbrali za ovce past.Namreč še to ne zna.

  • PIA PlA

   Moraš pa priznati, da je komentar komika vmesten in potreben, le “za jajca” so mediji izpustili.

   • avtohtoni neandartalec

    Če kaj poznam Cleesovo satiro, je mislil dobesedno.

  • dob

   Mi imamo Tofa. Tof pove tako smešne smešnice, da crkne od smeha, kadar jih pove.

 • Mihilus

  Po sestanku Bilderbergov so meritve javnega mnenja nenadoma začele kazati na izstop. Sun je imel celotno naslovnico namenjeno izstopu, zdaj še ta šaljivec. Brexit se nenadoma zdi zelo verjeten. Zelo podpiram Brexit in upam, da bo to samo prva domina v uničenju genocidalnega EU projekta. Vseeno pa se zdi, kot da je bila odločitev za Brexit sprejeta na sestanku Bilderbergov.

  • garfi

   Tudi po razpadu bo genocidalno, verjetno še bolj

   • pajot

    Bojim se,da res.

  • Volkhv

   Eden izmed cijev Bilderbergov je nova vojna v Belorusiji in ruskem Kavkazu.

 • avtohtoni neandartalec

  Cleese in ostala druščina iz Monthy Phyton skupine so v svoji ligi, danes preživljamo revizijo 80′, kjer so blesteli, njihova satira je tako dobra, da bo smešna tudi čez sto let in več, skoraj ni kaj dodati in spreminjati, tako dobro so bili naštudirani skeči.
  Kaj so sploh takega počeli, da se nam je zdelo tako dobro, ustvarili so tipičnega britanskega idiota in njihov skrajno preprost pogled na življenje

  • Volkhv

   Na napakah naj bi se učili, pravi narava. Če je neka ideja osmišljena v luči napredka, še ne pomeni, da je avtomatično “zavožena”. Problem nastane, ko neko artificialno tvorbo vstavijo med ljudstvo, kjer odpadejo nerabljeni, oz. “moteči listi” na dol. vejah in kjer lakomnost, požrešnost, egoizem in dol. elite prevladajo idejo samo in si začnejo zakone pisati po svojih željah (v Sloveniji imamo prav tako že skrajni primer “elitizma”, mafijoznosti države; kjer bankirji, dol. balkanski “bojevniki” “vodijo” to državo, v prepad, razkol, revščino); tako se začno trgati potem že vsi “listi” na tem drevesu (družbi); lep primer sta npr. Venezuela, Grčija ki se potem vrti v začaranem krogu. Evropa bi prekleto ravno zdaj, ta trenutek potrebovala skrajni “komunizem”, z zametki nacizma, da se prečisti in postavi gospodarsko in varnostno na noge. Komunistično v smislu vdora nevarnega, naraščajočega, parazitirajočega kitajskega trga, nizkocenovne, suženjske sile, ki uničuje naša stara, tradicionalna podjetja. Nacistično pa v smislu sortiranja degenerirane, zločinske (tuje), arabske, (močne patriarhalne) družbe od zdravega jedra. Pri tem bi dodal še “ščepec” svojega, osebno se nagibam k zelenemu, ekološkemu “socializmu”, k lokalnemu sodelovanju med obrtniki, kmeti, večji avtonomiji, samooskrbi… In ravno to je cilj današnje Rusije, kakor so mi povedali nekateri rusi, ki so tudi bližnji prijatelji ruskega predsednika. Putin hoče narediti to, kar je storil Stalin, Sovjetsko zvezo je “odščipnil” Wallstreetskim, bankirskim, zionistično-saksonskim, kazarskim(Rotschield) lovkam, izgnal, poklal originalne boljševike (zionistične plačance, agente, ki so ustvarili in izvrševali Holodomor, lakoto, pomore) in Sovjetsko zvezo industrializiral… Zaradi tega je Putin postal npr. “Hitler oz. Stalin št. 2″… Ker je Rusijo postavil na pot samooskrbe, delnega “komunizma”,…

   • avtohtoni neandartalec

    Samooskrba , to si pa dobro povedal, prav zato so izumrla izolirana družisnka plemena neandartalcev, avtohtonih pebivalcev Evrope. In prav zaradi globalnih trgov sta se razširila znanost in socialna omrežja, predvsem od poraza nacizma dalje, ko je bilo jasno, da se je človeštvo znašlo na prelomni točki, se bomo razvili preko naravnih meja ali pa nas preprosto več ne bo, in to v nekaj urah, kolikor bi trajal atomski holokavst.

    Tisto nacistično pravljico o bogatih arabskih judih pozabi, imperijalisti so jim pomagali utrditi socialne vezi in so iz njih naredili velike bankirje in trgovce, ker jim je lastna rasa bolj zaupala in so poznali lokalno folkloro, judi so samo najeta delovna sila in vojaška baza v severni Afriki, nimajo ničesar, vse je v lasti zahodnih bank. Hitler je lagal, skratka.

    si me pa spomnil na skeč od Monthy phytona, samomorilsko listje: – https://youtu.be/vp1HVg_J7QA?list=PL240D14CCD049BB29

  • novaknovak

   neandertalec! kaj je laž res nesmrtna duša komunizma? ti to pritrjuješ! Ratzinger se je rodil kot sin policista, ki je bil zagrizen protinacist. Leta 1937 se je njegov oče upokojil in preselili so se v mesto Traunstein. Ko je 1941 Ratzinger dopolnil 14 let, se je pridružil Hitlerjevi mladini, saj je bila včlanitev obvezna. Zavrnil je vse zadolžitve in se ni udeležil nobenega srečanja. Leta 1943 je bil vpoklican v protizračno obrambo. Ščitili so tovarno BMW blizu Münchna. Nato je bil poslan na pehotno urjenje in premeščen na Madžarsko. Aprila 1944 je dezertiral (kljub grožnji smrtne kazni! in gremo dalje….. Po opravljeni osnovni šoli je bil sprejet na prestižno bežigrajsko gimnazijo v Ljubljani. Za časa nacistične okupacije severne Slovenije je Dolanc svoje šolanje presenetljivo nadaljeval v Gradcu v Avstriji, kar je bilo za mnoge Slovence v tistem času popolnoma nemogoče. Obstajajo indici, da je bil Dolanc v prvih letih nacistične okupacije celo član Hitlerjugenda. O tem priča tudi Jovanka Broz v svojih spominih, v knjigi – Moj život moja istina, Blic, 2013. [1] menda ja ne boš rekel, da Jovanka laže? in tudi tvoj titek se je baje boril za avstro-ogrsko?! odpeketaj v tvojo luknjo…in tam ostani

 • garfi

  Za “obesit” jih je očitno preveč.
  Upam da čimpreje na demokratičen način

 • Nata

  Ja…..že…..že !!
  Za migrante v Britaniji ………….za njihove šole…….vrtce………….džamije………….šeriatsko pravo ……….. pa menda ja ni kriva Evropa ?
  Dragi moj Cleese , tudi Britanci ste svojega denarja vredni , no !

 • dr Janez Sveti

  Eno vprašanje vsem vam komedijantom spodaj:

  Kaj pa mislite, da se bo obrnilo na bolje v vaših življenjih, če razpade EU?

  Dr Janez Sveti genij

  • razerznak

   free trade z katerimi bomo mi hotlo, ne pa neki eurokrati, naši zakoni, mogoče nazaj tolar, a se spomniš kako poceni je bla nafta ko je bil tolar?

   • dr Janez Sveti

    Ne se jezit, ampak a se zavedaš kakšne nesmisle pišeš?
    Dr Janez Sveti genij

    • razerznak

     aja britanski ribiči po vstopu v eu več ne obstajajo, ker pač bruselj pa to

     • dr Janez Sveti

      Ne gre ti najbolje. Nehaj, ker se sramotiš s tvojo “ekonomijo”.
      Dr Janez Sveti genij

     • razerznak

      ja maš prav samo kaj ko pa ma britanija v eu slab trade deal, enako z zda, naj grejo na svoje pa naj majo svoje trade deale v njihovo korist ne pa v korist eurokratov

     • dr Janez Sveti

      Ekonomijo in dobro življenje, vedno zavirajo nesposobni, ker se bojijo boljših. Le ti postavljajo zidove. Evropa, mora biti odločna, imeti skupno obrambo in zunanjo politiko. Evropa, ne sme postati nekakšen prostor, kjer prideš in brez da bi prispeval skupnosti, zahtevaš od nje privilegije in dobrine. Evropa ima svojo (krvavo) zgodovino in kulturo, ki ne sme postati predmet sramotenja in se ne sme prilagajat nikomur, ki pride prosjačit v Evropo.
      Turki so zgodovinsko gledano pomembna nacija, vendar NE spadajo med Evropske narode. Še manj Afričani in Arabci. Lahko trgujemo in sodelujemo, vendar smo si kulturno moralno in versko tako vsaksebi, da ne vidim možnosti za sobivanje.
      Angleži so narod, ki je izkoriščal vso svojo zgodovino druge narode in njihova naravna bogastva. Če se Anglija ne počuti Evropsko, lahko ostanejo samosvoji na tistem meglenem neplodnem otoku.
      Nebo jim lahko !
      Dr Janez Sveti genij

     • razerznak

      upam da brexit uspe in da še rešijo muslimanov, ter da spucajo london

     • dr Janez Sveti

      Za tvojo informacijo. Muslimani so zasedli ta megleni in nerodovitni otok že zdavnaj.
      Tole si oglej:
      https://www.youtube.com/watch?v=6DsG9yQrdD4

      In kaj je EU kriva za emigrante?
      Dr Janez Sveti genij

     • razerznak

      ja to itak vem da so,
      ja eu kaj je nardila ko so zunanjo mejo prečkali brez kakšnih koli papirjev, ” ja moramo sodelovati itd all talk no action” edini ki je ukrepal je bil orban pa potem za njim V4

     • dr Janez Sveti

      To je druga zgodb, ki nima povezave z tvojim jokanjem nad ubogimi Angleži,ki se bojijo emigrantov. Poskusi se koncentrirat.
      Angleži, so na splošno zelo nerazgledani in se ne zavedajo, kako so ekonomsko odvisni od EU. Tako kot mi !
      Zakaj so emigranti tako zlahka prehajali meje je vprašanje, na katerega nimam racionalnega odgovora, saj je to varnostna katastrofa!
      Dr Janez Sveti genij

     • razerznak

      a veš kaj hočejo angleži, da bodo sami lahko delali svoje deale, nadzorovali svoje meje, sej a jim po prepovedano sprejemat virtualy enake zakone kot eu SAMO DA BODO TO ONI SAMI ODLOČALI NE PA NEKI EUROFAŠISTI

     • dr Janez Sveti

      Sami sprejemali zakone? Ne bit smešen.
      Eurofašisti? Zberi se človek! Polij se z ledeno vodo.
      Dr Janez Sveti genij

     • razerznak

      ja v svojem parlamentu ne pa v bruselstanu,
      aja ono ko so hotli cenzurirat koln na NYE? a ni to fasistično?

    • razerznak

     no da ne bo tolarjev pa mamo lahko franke, ali pa prva država z izključno btc-ji

     • dr Janez Sveti

      V kupleraju kurbe najmanj zaslužijo.
      Dr Janez Sveti genij

 • Mariborske ulice

  Sicer se kar strinjam s komikom, samo, a ni to sovražni govor?

 • sodnikisozločinci

  Utopit v sodu vina, to bi bila prava kazen zanj.