fbpx

Muslimanska tekmovalka za miss Anglije namesto v bikiniju pozirala kar v kopalni obleki!

Aysha Khan (Foto: Facebook)

Za pravi šok na tekmovanju Miss Anglije je poskrbela 21-letna muslimanska tekmovalka, ki je kot edina zavrnila poziranje za fotografiranje v bikiniju. Namesto tega si je nadela kar kopalno obleko, v njej pa naj bi se po svojih besedah počutila opolnomočeno. Povedala je sicer tudi, da ji vera prepoveduje oblačenje v oblačila, kot je bikini.

21-letna tekmovalka za miss Anglije Aysha Khan iz Blackburna je edina izmed devetinštiridesetih finalistk na tem tekmovanju, ki je zavrnila poziranje v bikiniju. Zaradi svoje muslimanske vere se je namesto tega odločila za poziranje v kopalni obleki. Svojo odločitev je študentka manchestrske Metropolitanske univerze, ki si želi postati učiteljica, komentirala takole: “Samo zato, ker ne nosim bikinija, še ne pomeni, da nisem samozavestna glede svojega telesa.”

Opolnomočeno se počuti, ko je pokrita, a priznava, da jo vera omejuje pri svobodi oblačenja
Kot poroča Daily Mail, bi po mnenju Ayshe tako kot možnost, da so manj oblečene, morala tekmovalkam biti ponujena tudi možnost, da so bolj oblečene: “Bikini ni edina oblika kopalk, ki obstaja. Želela sem prenesti sporočilo, da je vaša izbira, kaj oblačite in kaj želite pokriti. Res je, nekatere ženske se počutijo opolnomočene, ko imajo na sebi manj oblačil in tako slavijo samozavest glede svojega telesa, in to spoštujem. A zame pokrivanje predstavlja enako opolnomočenje in to sem si zares želela pokazati.” Pojasnila je tudi, da kot muslimanka sledi religiji, ki ji otežuje “paradiranje naokrog v bikiniju”.

Aysha Khan (Foto: Facebook)

Mati Ruksana je na hčerko ponosna in jo pri tekmovanju podpira
Njena mati Ruksana Ali jo, kot poroča Daily Mail, pri tekmovanju podpira. Trdi, da je hčerina največja oboževalka: “Kot starš si vedno želiš videti, da bi otroci uspeli v življenju in da bi imeli priložnost uresničiti svoje sanje. K temu sem svoje otroke spodbujala od njihovih mladih let.” Podprl jo je tudi nekdanji angleški igralec kriketa Andrew Freddie Flintoff, ki ji je poslal videoposnetek, v katerem ji je zaželel srečo v finalu, ki bo 31. julija in 1. avgusta potekalo v Newcastlu.

Rok Krajnc