fbpx

Nova pravljica za Tino Maze – postala bo mamica

Foto: Instagram

Najboljša slovenska smučarka, ki se je s svojimi uspehi za vedno zapisala v zgodovino svetovnega smučanja, je sporočila veselo novico.  Po tem, ko se je v začetku letošnjega leta na Zlati lisici v Mariboru tudi uradno poslovila od tekmovalnega življenja, je zdaj na Instagramu sporočila, da se veseli povsem nove vloge – postala bo mamica.

“Letošnja zima bo zelo posebna …. pričakujeva novo poezijo – novo življenje !!! Ni besed, kako srečna sva in kako zelo se veseliva nove, starševske vloge. #24tednov”

To je zapis na Instagramu nekdanje smučarke Tine Maze, ki je zagotovo razveselil številne njene oboževalce po vsem svetu. Kot je razkrila naša najboljša smučarka je v 24. tednu nosečnosti. Z očkom Andreo Masssijem pa sta presrečna. Tako kot sta Tina in Andrea že v času njene uspešne kariere dokazovala, da med njima vlada pravo ravnovesje zaupanja, sta se zdaj odločila, da njuno zvezo še obogatita in tako dokažeta, da znata ravnovesje ohranjati tudi zunaj smučarskih strmin.

Po objavi vesele novice so na družabnih omrežjih začele deževati čestitke, nekateri pa so že napovedali, da je na poti nova smučarska zvezda.

34-letna Tina je v karieri osvojila 26 zmag v svetovnem pokalu, s čimer je postala najboljša alpska smučarka v zgodovini Slovenije. Skupaj je osvojila 13 medalj na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Postavila je “svetovni rekord” po številu točk – 2414 točk v eni sezoni svetovnega pokala (moški in ženske). V tej prelomni sezoni je prav tako posnela pesem – Moja pot je moja odločitev.

Med njenim umikom iz tekmovalnega športa je dokončala študij na Pedagoški fakulteti v Mariboru in postala profesorica razrednega pouka. Preizkusila se je kot strokovna komentatorka na TV ter sodeluje s priznanimi podjetji in ljudmi v športu. Zgodba je dobila tudi pravljično obliko z naslovom Tina in medvedja moč.

Tini iskreno čestitamo in ji želimo čudovito nosečnost.

Barbara Oprčkal