fbpx

Nova sezona političnih spletk

Foto: Printscreen/ Youtube

Kevin Spacey se v vlogi slavnega Franka Underwooda spomladi vrača na televizijske ekrane. Ustvarjalci priljubljene serije Hiša iz kart so objavili napovednik četrte sezone, nove politične spletke in umazane igrice pa bodo oboževalci lahko spremljali od 4. marca.

Hiša iz kart (House of cards) je navdušila tako svetovno kot slovensko javnost, saj Kevin Spacey v vlogi karizmatičnega demokratičnega kongresnika, ki se skozi prve tri sezone skozi vrsto spletk in manipulacij vzpenja do kandidature za predsednika Združenih držav, naravnost blesti. Na svoji poti do vrha ne upošteva nikogar in ne sklepa nobenih kompromisov. Prav tako manipulativna in željna moči pa je tudi Frankova žena Claire, ki dosledno sodeluje v moževih umazanih političnih igrah.

Je Underwood postal ljubeč, družinski človek?
Ustvarjalci serije so napovedali prihod 4. sezone, ki pa jo bodo začeli predvajati marca 2016. V tretji sezoni je Underwood prisegel kot predsednik Združenih držav, v novi sezoni pa bo sodeč po napovedniku nastopil kot ljubeč, družinski človek, ki svojim državljanom obljublja nova delovna mesta in postavlja ameriške preproste ljudi pred politiko. Ironično, kajne?

Napovednik nove sezone si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

https://twitter.com/HouseofCards/status/676958648069840896

Rusi so Franku Underwoodu rekli “ne”
Rusija pa nad serijo očitno ni preveč navdušena. Del prejšnje sezone so ustvarjalci po poročanju svetovnih medijev namreč želeli posneti na sedežu Združenih narodov, vendar jim je Rusija v zadnjem trenutku snemanje preprečila.

Prizori tretje sezone so vključevali sestanek Varnostnega sveta Združenih narodov, saj so želeli predstaviti zakulisno dogajanje med ambasadorji. Rusom pa Frank Underwood očitno ni bil po godu, saj so pol ure pred rokom za dodelitev dovoljenja za snemanje vložili veto z razlogom, da morajo biti prostori Združenih narodov za primere nujnih sestankov ves čas na voljo.

N. K.