fbpx

Po seriji psiholoških težav se je pevka Sinead O’Connor spreobrnila v islam

nekoč Sinead O'Connor, zdaj Shuhada Davitt (vir: twitter)

Irska pevka Sinead O’Connor je svojim sledilcem na družabnem omrežju sporočila, da se je spreobrnila v islam ter da se po novem imenuje Shuhada Davitt. Ob tem je pozirala ogrnjena v hidžab in zapisala kako so je spreleteli mravljinci, ko je dobila prvi hidžab.

O’Connor, ki ima že dalj časa težave s svojim duševnim zdravjem, je preko Twitterja sporočila, da se je spreobrnila v Islam. Pevka, ki je v 90-ih letih zapustila katoliško cerkev, da bi postala duhovnica v protestantski irski ortodoksni in apostolski cerkvi, je po poročanju Daily Maila postala muslimanka.

Pevka je svojo spreobrnitev pospremila s fotografijo na kateri je ogrnjena v hidžab. “To je naraven zaključek potovanja vsakega inteligentnega teologa. Celoten študij teologije vodi k islamu. Kar naredi celoten študij skripture odvečen. Dodelili mi bodo (še eno) novo ime. To bo Shuhada,” je zapisala O’Connor.

Nosi hidžab, poje islamske klice k molitvi
Da pa to ni višek norosti, je kmalu zamenjala tudi profilno sliko na kateri se trenutno nahaja logotip Nike-a z napisom “Nosite hijab. Samo dajte,” in objavila posnetek kjer prepeva Adhan, islamski klic k molitvi. Vtisi muslimanske skupnosti na socialnem omrežju so bili pozitivni, O’Connorjeva pa se je ob tem opravičevala za številne napake pri izgovorjavi ter obljubila, da se bo popravila.

V 2015 je pevka priznala, da so jo poslali na obvezno zdravljenje na Irskem na podlagi uredbe o duševnem zdravju, ker se ni strinjala, da bi jo kdo nadziral pri obiskih 11-letnega sina.

Ivan Šokić