fbpx

Režiser Vesoljskih jajc pri devetdesetih še ne gre v pokoj

Legendarni Mel Brooks pravi, da je srečen moški, saj ne dela v pisarni, ne polni tovornjakov in ni brezdomec, ki bi moral spati pod mostom. Hollywoodski igralec, režiser, pisatelj, pevec in skladatelj bo naslednje leto dopolnil 90 let, pa vendar še ne razmišlja o upokojitvi: “Zakaj bi se ustavil sedaj, ko imam čudovito življenje?” 

Po njegovih besedah recepta za dolgo življenje ni, stavi pa na dnevno porcijo kosmičev z mlekom, ki ima samo en odstotek maščobe.

Foto: Epa

Foto: Epa

Družina mu veliko pomeni
Kljub temu da mu je pred desetimi leti zaradi raka umrla žena, se pretvarja, da je srečen. “To deluje pri vseh in tako mi tudi gledalci verjamejo. Posledično smo vsi bogati.” Svoj talent je prenesel tudi na svojega sina Maxa, ki je tudi uspešen pisec in scenarist.

Prejel številne filmske nagrade
Brooks je za svoje življenjsko delo prejel dva oskarja za film Kritik in komedijo Producenta. Slednja mu je prinesla tudi 12 tonijev, nagrad za dosežke v broadwayskem gledališču, prejel pa je še številna druga priznanja ter nagrade.

Poznamo ga tudi kot režiserja odbitega filma, znanstveno-fantastične parodije Vesoljska jajca (Spaceballs).

Obožuje London
Njegovo najljubše mesto je London, predvsem njegov zahodni del, kjer je 60 gledališč. Še vedno najraje prenoči v prestižnem hotelu Savoy, kjer ima pogled na Temzo in parlament ter vse do katedrale sv. Pavla.

M. P., STA