fbpx

Prihaja Bond, James Bond.

Foto: Facebook

Danes poteka svetovna premiera težko pričakovanega filma Spectre, nadaljevanja sage o Jamesu Bondu. V že 24. filmu bo glavnega junaka zopet uprizoril Daniel Craig. Slavni agent britanske tajne službe je v vseh delih prepotoval že 45 držav in zamenjal okoli 75 deklet.

Danes bo s svetovno premiero v kino dvorane prišel dolgo pričakovan film Spectre. Gre že za 24. film o Jamesu Bondu v režiji Sama Mendesa. V glavnih vlogah bosta ponovno zaigrala Daniel Craig kot Bond in Christoph Waltz kot Franz Oberhauser. V vlogi slavnega Bondovega dekleta se tokrat preizkusi Monica Bellucci.

Svetovna premiera s kraljevim občinstvom
Današnja svetovna premiera v Londonu je še posebej odmevna, saj je prisotnost na njej potrdil tudi vrh britanske kraljeve družine. Udeležil se je bo kraljevi par Kate Middleton in princ William ter princ Harry. Na rdeči preprogi se jim bo pridružila tudi večina igralske zasedbe in režiserske ekipe.

James Bond – svetovni popotnik in večni ljubimec
Prvi film o Jamesu Bondu so posneli leta 1962, do danes pa se je v glavni vlogi zamenjalo že sedem igralcev, prvi je bil Sean Connery. Na BBC so ob premieri filma predstavili zemljevid vseh lokacij, kjer so se Bondovi filmi že dogajali. Najdemo lahko več kot 45 držav, med njimi so tudi Hrvaška, Slovaška in Češka ter tudi nekatere bolj eksotične, kot so Madagaskar, Maccau, Jamajka, Kuba in celo Severna Koreja. Ob akciji pa James Bond slovi tudi kot večni ljubimec. V vseh 24 nadaljevanjih je zamenjal kar 75 različnih deklet.

V slovenske kinematografe prihaja 4. novembra
V Sloveniji bomo na premiero filma Spectre še malo počakali, odvila se bo namreč 4. novembra.

M. G.