fbpx

Princeska Charlotte še ne bo nosila oblekic

Vedno elegantni: vojvodinja Kate s hčerko princeso Charlotte (Foto: Getty Images)

Komaj 5-mesečna princeska že narekuje trende v otroški modni industriji, a je zdaj, dokler ne bo dopolnila enega leta, ne bomo več videli v klasični otroški oblekici. Zakaj? Zaradi tradicije.

Odkar je bila mala Charlotte, drugi otrok britanskih prestolonaslednikov, julija letos na krstu oblečena v roza oblekico, dizajnirano po vzorih viktorijanskih dobe, jo je modni svet že proglasil za ikono modnih trendov. Mnogi zdaj že nestrpno čakajo, kdaj jo bomo spet lahko videli v še kakšni otroški oblekici.

Kot kaže pa se to še ne bo zgodilo tako hitro. Spletni portal People navaja Rachel Riley, modno oblikovalko najmlajših članov kraljeve družine, ki je dejala, da Charlotte oblekic še ne bo nosila vsaj do prvega rojstnega dne.

Moderna, vendar obenem tudi tradicionalna družina
»Ker so tradicionalna družina, sem prepričana, da bo prvo leto nosila otroškega pajaca, in šele ko bo shodila, bo čas za oblekice,« pravi Rileyeva. Ob tem še dodaja, da je njena mlada mamica, vojvodinja Kate, žena princa Williama, bolj kot nad dvodelnimi navdušena nad enodelnimi otroškimi oblačili.

B. K.