Seksi igralka šla na pregled prsi in objavila video

Igralka Sofia Vergara (foto: Instagram/sofiavergara).

Da je oktober mesec boja proti raku dojk, je znano. Številni zvezdniki prav ta čas še dodatno izkoristijo za ozaveščanje in to je storila tudi priljubljena ameriška igralka Sofia Vergara. Šla je na mamografijo in s pregleda objavila video na Instagramu.

Zdravniki vsem ženskam, starejšim od 45 let, svetujejo, naj enkrat letno odidejo na mamografijo, ki je najzanesljivejša in najnatančnejša metoda za ugotavljanje začetnih rakavih sprememb v dojki. Njihov nasvet je resno vzela tudi 45-letna igralka, ki jo med drugim lahko spremljamo v priljubljeni seriji Moderna družina. S pregleda je objavila celo video, na svojem profilu na Instagramu pa je zapisala, da je to nekaj, kar “preprosto morate narediti”.

You have to do it!!!💪🏽💪🏽 #mammogram 💋#medicalimaging women’s imaging.

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

S to potezo je igralka želela spodbuditi tudi druge ženske, da se odpravijo na ta preventivni pregled, ne smemo pa pozabiti niti na vsakodnevno pregledovanje dojk. To sicer ni prvič, da je Sofia objavila fotografijo ali video s pregleda. Tudi lani je objavila selfie, pod katerim je zapisala: “Prišla sem v ta leta.”

“Morda je videti strašno, a zagotovo ni. Zato, dame, pojdite na pregled,” še svetuje igralka.

B. O.