Severina pošiljala grozilna sporočila: “Preganjala te bom do konca življenja, ti grda, šepava starka”

Hrvaška starleta je te dni v središču javnega škandala, ki ji prav gotovo ni v čast. V javnost so pricurljala grozilna sporočila, ki jih je pošiljala Liljani Klinger, direktorici zagrebške šole, ki jo obiskuje njen sin, in nekdanji direktorici Poliklinike za zaščito otrok in mladine v Zagrebu Gordani Buljan Flander. Severina se brani, da se je zgolj odzvala na njuno lažno prijavo zaradi domnevnega zanemarjanja njenega sina. 

Kje je moja najdražja direktorica? Si se javila donatorju? Ali se zavedaš, da te bom preganjala do konca življenja zaradi vseh nesramnosti, ki si jih storila meni, ostalim mamam in učiteljem? Sin je dal izjavo, kaj vse so mu počele učiteljice zaradi tebe, ti stara, grda, šepava starka,” je na socialnem omrežju Klingerjevi pisala Severina.

S tem pa se grozilna sporočila niso ustavila. “Sedaj boš drhtela in se tresla, kot sem se jaz tresla, ko si maltretirala mojega otroka. Za lažne prijave pa te čaka še ena kazen, starka. Ljiljana, sedaj se bo pisalo o tebi, tvojih otrocih, možu, morda imaš ljubimca. Objavila bom tvojo fotografijo in napisala: Ona mi je odvzela otroka. Do upokojitve boš sedela po sodnih dvoranah.”

Starleta je s sporočili zatrpala tudi telefon Buljan Flandreve. “Osebno bom plačala odvetnike za vse ženske, ki ste jih zlorabljali. Želim, da vas je strah in da drhtite in čakate na dan, ko vas bodo vse aretirali. Tako kot so jokale in se bale za svoje otroke vse tiste, katerih otroke si prodala njihovim očetom, da bi si kupila tiste kičaste sandale in torbe. Preveč žensk si oškodovala, da bi lahko kogar koli tožila. Poliklinika ni tvoja vrtiček, kot si morda misliš. Vse bo romalo na Facebook in Instagram, kjer imam 2,3 milijona sledilcev.”

150 grozilnih sporočil
Severina je obema poslala več kot 150 grozilnih in neprimernih sporočil, na kateri nesrečni tarči v glavnem nista odgovarjali. Nekdanja direktorica Poliklinike Gordana Buljan Flander se na sporočila ni odzivala, medtem ko jo je direktorica šole Liljana Klinger rotila, naj vendarle neha z nadlegovanjem.

Severina se sooča z obtožbami zanemarjanja otroka. (Foto: socialna omrežja)

Severina se brani
Severina se brani, da so bila sporočila le protest zoper prijavo oblastem tako Buljan Flandreve kot Klingerjeve zaradi domnevnega zanemarjanja otrok. “Absurdno je, da se namiguje, da sem egocentrična mati, ki se briga samo zase in zanemarja otroka. Ljiljana Klinger in Gordana Buljan Flander sta me prijavili, ker sta kršili zakon in postopali tendenciozno in zlobno. Komunikacija, ki je predmet moje inkriminacije, je pravzaprav moj protest,” je v svoj zagovor povedala Severina in še dodala, da izhaja iz družine, kjer si družinski člani povedo še veliko hujše stvari.

Spor ima dolgo brado
Severina in vodstvo šole pa so že dolgo v sporu. Že večkrat naj bi jih prijavila na Ministrstvo za šolstvo, ki bi mu po njenem šola morala odgovarjati, čeprav ji je direktorica večkrat povedala, da je šola zasebna. Severina naj bi sprožila več inšpekcijskih nadzorov nad šolo, enega izmed njih po tem, ko ji je sin povedal, da je njen nekdanji soprog Milan Popović šoli daroval 150 tisoč kun. S temi sredstvi se je zgradilo športno igrišče.

Andrej Žitnik