fbpx

Španski operni pevec Placido Domingo zaradi okužbe s koronavirusom pristal v bolnišnici

Foto: epa

Priznani španski operni pevec Placido Domingo se je znašel v bolnišnici v letoviškem mestu Acapulco potem, ko se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. Razlog za to predstavljajo posledice okužbe z novim koronavirusom, s katero je bil pevec seznanjen pred dvema tednoma.

Pred tednom dni je španski pevec preko družabnih omrežij sporočil, da je v samoizolciji potem, ko je rezultat testa razkril, da je pozitiven na novi koronavirus.

Najbolj kritično fazo naj bi že prestal
Prve simptome je 79-letni Domingo pričel opažati 13. marca, dva dni po letu v Mehiko. Mehiški mediji poročajo, da je prestal najbolj kritično fazo okužbe z virusom in da ga čaka še nekaj časa, da si opomore. Tiskovni predstavnik španske operne zvezde je sporočil, da je bil nocoj stabilen. “Ostal bo v bolnišnici, dokler bodo zdravniki menili, da je to potrebno,” je dodal.

Foto: epa

Domingo je pred tednom dni objavil, da zaradi okužbe z novim koronavirusom v bolnišnici, a pri tem ni konkretneje navedel, kje točno se nahaja, poroča 24Sata. “Moja moralna dolžnost je, da sporočim, da sem pozitiven na koronavirus,” je tedaj sporočil.

Hana Murn