fbpx

Ste vedeli, da je rock zvezdnik Mick Jagger za svojo pokojnino pričel varčevati že pri svojih dvajsetih letih?

Mick Jagger (Foto: epa)

Številni Slovenci z varčevanjem za dodatno pokojnino kljub nasvetom finančnih svetovalcev odlašamo v nedogled, za zgled pa si ne moremo jemati preštevilnih zvezdnikov, ki kljub zasluženim milijonom na stara leta končajo v revščini. A na presenečenje mnogih je rock zvezdnik, ki je bil v mladosti znan po seksu, drogah in rock’n’rollu za pokojnino pričel varčevati že v svojih dvajsetih letih!

Državna pokojnina marsikje ne zagotavlja preživetja, še posebej, če želimo starost preživeti aktivno in človeka vredno življenje. Zato je potrebno začeti varčevati že zelo zgodaj in na različne načine. To je spoznal rock zvezdnik Mick Jagger v rani mladosti.

Preberite še: Že osmič oče!

Zvezdnik glasbene skupine Rolling Stones Mick Jagger je bil znan po seksu, drogah in rock’n’rollu se je v teh dneh znašel na naslovnicah iz presenetljivega razloga. Kot navaja Daily Mail, je zvezdnik načrtoval svojo upokojitev že v svojih srednjih dvajsetih letih. Svojemu računovodji je namreč napovedal, da bo na stara leta potreboval veliko denarja, saj po šestdesetih letih gotovo ne bo več nastopal. A ta napoved se ni uresničila, pevec namreč pri 76 letih še vedno nastopa!

Jagger je študiral na LSE in si je želel delati v zavarovalništvu
Na dan je prišlo tudi, da je Jagger študiral na London School of Economics, kjer je bil fasciniran nad poslovanjem, nekoč je nameraval delati v zavarovalništvu. Zanimive podrobnosti je javnosti razkril Lawrence Myers, računovodja, ki se je lotil posla z glasbo.

Mick Jagger (Foto: epa)

Vrednost Jaggerjevega premoženja ocenjena na 290 milijonov evrov
Njunega pogovora glede upokojitve se Myers danes spominja sledeče: “Krohotala sva se. Bilo je smešno razmišljati, da bo mladenič prepeval rock’n’roll, ko bo star 60 let. Ne glede na to, prepeva še po 60. letu, ustvaril pa si je tudi pokojnino.” Jagger je nedavno prestal operacijo na srcu, vrednost njegovega premoženja pa se ocenjuje na 260 milijonov funtov oz. približno 290 milijonov evrov.

Rok Krajnc