fbpx

To je luksuzni hotel na Hrvaškem, kjer dopustujejo Beckhamovi

Foto: Lopud 1483

Slavna družina Beckham se te dni mudi blizu Dubrovnika na otoku Lopud. Medtem ko je Dubrovnik znan kot poletno pribežališče bogatih in slavnih, željnih pozornosti, so se Beckhamovi odločili za nekaj povsem drugega. Počitnikovali so v lično urejenem srednjeveškem samostanu daleč od oči radovednih turistov. Hja, v svetu bogatih in slavnih je zasebnost redka dobrina. 

Lopud 1483 je verjetno eden najlepše urejenih elitnih vil na hrvaški obali. Preurejena in z moderno umetnostjo obogatena vila je nastala iz srednjeveškega frančiškanskega samostana, ki je najverjetneje nastal daljnega leta 1483 v času Dubrovniške republike. Danes je celotna posest v lasti nekdanje žene Karla von Habsburga, s katerim se je razšla pred petimi leti. Francesca Thyssen – Bornemisza, sicer zbirateljica umetnin, je tudi sama modre krvi, predvsem pa je del družine, ki ima v lasti industrijsko-železarski imperij Thyssen.

Po zaslugi nove lastnice je hotel idealen za premožnega turista, ki si želi miru in odlične kulinarike. Cene za nočitev so temu primerne. Elitni hotel obiskovalcem za eno nočitev računa 1400 evrov, petični obiskovalec pa lahko najame celoten kompleks za vrtoglavih 10 tisoč evrov na noč. Cene, o katerih lahko navadni smrtniki le sanjamo, a v svetu slavnih in bogatih je zasebnost in mir največja valuta. Poleg naravnih danosti hrvaške obal je to glavni razlog, zakaj posest pogosto gosti premožne goste.

David in Victoria Beckham sta na Hrvaško pripotovala iz Pariza, kjer sta z večerjo obeležila 23. obletnico zakona. Iz mesta ljubezni sta se s slavnim vlakom Orient Express odpravila v Benetke, kjer so se jima pridružili otroci, nato pa so se skupaj odpravili na počitnice na Hrvaško.

Kljub vsej zasebnosti, ki jo nudi hotel, pa slavno družino varuje tudi skupina varnostnikov, ki pazijo, da na sicer zasebni plaži kak neuravnovešen oboževalec ne bi ogrozil njihove varnosti. Nogometaš in pevka namreč nista sama, z njima je njuna družina, tudi najmlajša hčerka Harper, ki je te dni praznovala 11. rojstni dan. Slavna družina ga je praznovala v restavraciji Bowa na sosednjem otoku Šipan pod pogojem, da jih med praznovanjem nihče ne fotografira.

Idilični otok
Lopud je največji od treh otokov, ki sestavljajo Elafitsko otočje v južni Dalmaciji. Otoki so bili nekoč strateškega pomena za zgodovinsko dubrovniško republiko, danes pa služijo predvsem v turistične namene. Kakšnih 300 stalnih prebivalcev otoka se preživlja s pridelovanjem organske zelenjave in sadja, ribištvom in vinogradništvom.

Andrej Žitnik