fbpx

Umrla je legenda popa, ustanoviteljica skupine Roxette, Marie Fredriksson

V starosti 61 let je umrla Marie Fredriksson, pevka svedskega pop rock dua Roxette, znanega po pesmih, kot so Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride in The Look. Umrla je v ponedeljek po dolgotrajni bolezni. (Foto: STA)

Marie Fredriksson, švedska glasbenica, ki je ustanovila skupino Roxette, je po dolgi bolezni umrla v 61. letu starosti. Usoden je bil možganski tumor.

Znana švedska glasbena skupina Roxette je vladala v glasbenem svetu v ob koncu 80. in  90. let prejšnjega tisočletja. S svojimi hiti “The Look”, “Listen to Your Heart”, “It Must Have Been Love” in “Joyride” so očarali takratno glasbeno občinstvo po vsem svetu. Pevka in gonilna sila skupine Roxette se je od leta 2002 borila z možganskim tumorjem, ko so ji švedski zdravniki diagnosticirali usodno bolezen.

Žalostno novico o njeni smrti je sporočila njena družina. “Z veliko žalostjo moramo sporočiti, da enega naših največjih in najljubših umetnikov ni več. Marie Fredriksson je umrla zjutraj 9. decembra,” je družina zapisala v izjavi za medije.

Znamenito skupino je ustanovila leta 1986 ter prodala več kot 75 milijonov plošč
Švedska pop zvezdnica je Roxette ustanovila leta 1986 s kitaristom Perom Gessiejem. Znameniti švedski duet je izdal deset plošč. Po svetu sta prodala okrog 75 milijonov plošč. V letu 2019 nas je zapustila še ena glasbena legenda, katera se je večno zapisala v srce glasbenih oboževalcev njihove glasbe po celem svetu. Spodaj pa lahko poslušate še nekaj hitov legendarnega švedskega dvojca.

Luka Perš