fbpx

V 91. letu starosti umrl legendarni škotski igralec Sean Connery

Škotski igralec Sean Connery, slika iz leta 2006 (foto: EPA)

V 90. letu starosti je na svojem domovanju na Bahamih umrl eden od zadnjih velikanov filmske industrije, škotski igralec Sean Connery.

31. oktobra 2020 je na svojem domovanju na Bahamih v 90. letu starosti umrl škotski igralec Sean Connery, ki je ljubiteljem filma najbolj znn po vlogi agenta Mi6 007 Jamesa Bonda, ki jo je utelešal med leti 1962 in 1983. Za mnoge ljubitelje vohunske franšize, Connery še danes ostaja najboljši James Bond, za nekatere celo edini pravi Bond, James Bond.

Po poročanju Daily Mail je bil Connery, ki je 90. svečko na rojstnodnevni torti upihnil avgusta letos, že dalj časa šibkega zdravja.

Sean Connery v vlogi agenta 007, Jamesa Bonda (vir: twitter)

Če je Connery najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda, pa ne gre spregledati tudi njegovih nastopov v  Lovu na Rdeči oktober, Indiana Jones in zadnji križarski pohod, ter Alcatraz. Za vlogo irskega policista v filmu Nedotakljivi, je leta 1988 prejel Oskarja.

Britanska kraljica je Conneryju leta 2000 podelila viteški naziv. Vseeno je bil po prepričanju kleni škotski nacionalist, ki je zagovarjal škotsko neodvisnost. Njegove besede, da so “Škoti najboljši varuhi svoje prihodnosti,” naj bi celo botrovale sprožitvi referenduma za škotsko neodvisnost leta 2014.

Ivan Šokić