fbpx

11-letni deček zaradi psa ubil 8-letno deklico

ZDA po strelskem pohodu v Oregonu pretresa nova tragedija. 11-letni deček je v zvezdni državi Tennessee osumljen uboja 8-letne deklice. Svojo sosedo naj bi ustrelil z očetovo puško, ker mu ni pustila, da bi se igral z njenim kužkom.

Deček je obtožen umora prve stopnje, na sodišču pa se bo ponovno zglasil 28. oktobra. Po mnenju policije naj bi 8-letno deklico ustrelil z očetovo puško, ker mu ni dovolila igranja z njenim kužkom, poroča BBC.

Deklica McKayla Dyer in 11-letnik, sta skupaj hodila v isto šolo. “Iz nje se je norčeval, jo zbadal z vzdevki. Bil je hudoben do nje. Zadeve so se že umirlile, potem pa jo je kar ustrelil. Mojo deklico želim nazaj, želim jo držati v svojem naročju,” je za WATE-TV povedala mati umorjene deklice.

“Sosedi so slišali strele, pogledali na dvorišče in videli deklico, ki leži na travi. Potolažiti mamo, sestro, brata, teto, babico in dedka je bilo nekaj najtežjega, kar se mi je zgodilo v življenju,” pa je za WBIR News povedala soseda Chastity Arwood.

Letos v ZDA 559 otrok žrtev nasilja z orožjem
Neprofitna organizacija The Gun Violence Archive, ki zbira podatke o nasilju z orožjem v ZDA je ugotovila, da je bilo v preteklem letu v ZDA kar 559 otrok, starih manj kot 11 let, ubitih ali poškodovanih zaradi orožja.

J. F.