fbpx

12 najbogatejših žensk na svetu: Poglejte, kdo so in kako izgledajo!

Ene najbogatejših žensk na svetu (foto: instagram)

Danes je na svetu okoli 2400 milijarderjev, ženske od tega predstavljajo okoli 12 odstotkov s skupnim bogastvom 930 milijard dolarjev. Te dame definitivno znajo denar pridobiti in ga tudi zadržati. Če kdo pomisli na najbogatejše ženske, si večna predstavlja slavne igralke, top modele ali pa soproge najbogatejših poslovnežev – a to so večinoma stereotipi. Poglejte si kdo so te najbogatejše ženske in kako izgledajo.

12. Sheikha Mozah, Katar (58 let)
Njeno bogastvo je ocenjeno na 10 milijonov dolarjev. Lepotica Sheikha pa je druga žena katarskega emirja Hamada bin Kalifa Al-Tanija in je mati sedmih otrok. Ne le, da je izjemno družabna je tudi politična aktivista in lobistka za napredek v znanosti in tehnologiji v svoji državi. Nagradili so jo tudi s številnimi častnimi doktorati, dobila pa je naziv kar “Prva dama z najboljšim stilom na svetu”.

Sheikha Mozah (foto: instagram)

11. Ivanka Trump, ZDA (35 let)
Ivanka ima na računu kar 740 milijon dolarjev in čeprav bi lahko luksuzno živela od očetovega denarja (Donalda Trumpa), se je odločila tudi sama postati uspešna poslovna ženska. V lasti ima kar nekaj podjetij, izdala pa je tudi dve knjigi: “The Trump Card: Playing to Win in Work” in “Women Who Work”. Kljub natrpanemu urniku ima čas za družino, ima namreč dva sina in hčer.

Ivanka Trump (foto: instagram)

10. Pansy Ho, Kitajska (54 let)
Njeno bogastvo šteje kar 3,4 milijarde dolarjev. Je hči Stanleyja Hoja, poznanega kot “kralja iger na srečo“. Pansy je namreč najbogatejša od 17-ih otrok v družini Ho, zahvaljujoč podjetniški žilici. Ustanovila je vrsto svojih podjetij in ima sedaj še več denarja kot njen oče, ki je zelo ponosen na svojo hčer.

Pansy Ho (foto: instagram)

9. Margarita Louis-Dreyfus, Francija (55 let)
Margarita Louis-Dreyfus katere dekliški priimek je Bogdanova, je najbogatejša poslovna ženska iz Rusije na svetu, njeno bogastvo pa se ocenjuje na 5,3 milijarde dolarjev. Po smrti njenega moža je postala predsednica upravnega odbora podjetja Louis Dreyfus in lastnica nogometnega kluba Olympique iz Marseillea. Pred nekaj leti pa se je ponovno poročila in s pomočjo umetne oploditve rodila hčerki – dvojčici.

Margarita Louis Dreyfus (foto: wikimedia)

8. Carrie Perrodo, Singapur (66 let)
Družinski posel, ki je dejansko eden od največjih naftnih podjetij na svetu, je prešel v njene roke po smrti njenega moža Huberta Perroda leta 2006. Podjetje sicer vodi njen sin, ona pa se ukvarja s humanitarnim delom. Na računu ima 5,6 milijard dolarjev.

Carrie Perrodo (foto: instagram)

7. Charlotte Casiraghi, Monako (31 let)
Charlotte ima modro kri in je osma po vrsti za prestol Monaka. Njena predhodnika sta bila Rainier III, Princ Monaka in znana ameriška igralka Grace Kelly. Sama dela kot novinarka, svoj prosti čas pa posveča jahanju. Njeno bogastvo se ocenjuje na 5,7 milijard dolarjev.

Charlotte Casiraghi (foto: instagram)

6. Christy Walton, ZDA (68 let)
Vdova Johna T. Waltona ima na svojem računu 6,1 milijard dolarjev, njen mož je bil namreč sin ustanovitelja trgovinske mreže Wal-Mart. Sama pa je znana kot zelo vplivna ženska, ki se poleg podjetništva ukvarja tudi s humanitarnim delom.

Christy Walton (foto: instagram)

5. Iris Fontbona, Čile (74 let)
Iris je svoje bogastvo, kar 13,7 milijard dolarjev, nasledila od svojega moža. Definitivno je najbogatejša Čileanka in še vedno zelo uspešno vodi družinsko podjetje.

Iris Fontbona (foto: instagram)

4. Lauren Powell Jobs, ZDA (53 let)
Vdova ustanovitelja podjetja Apple Stevea Jobsa ima bogastvo, ki se ocenjuje na 20 milijard dolarjev. Po tem, ko je podedovala delnice Applea, je postala ena najbogatejših žensk na svetu. Vodi svoje lastno podjetje, aktivno pa sodeluje v številnih humanitarnih projektih.

Lauren Powell Jobs in njen pokojni mož Steve Jobs (foto: twitter)

3. Susanne Klatten, Nemčija (55 let)
Skupaj s svojim bratom uspešno vodita farmacevtsko podjetje, poleg tega pa ima v lasti polovico delnic BMW-ja. Svoj prosti čas posveča svoji družini, na računu pa ima 25,1 milijard dolarjev.

Susanne Klatten (foto: twitter)

2. Alice Walton, ZDA (67 let)
Še ena milijarderka, ki se je obogatila zahvaljujoč trgovinski mreži Wal-Mart. Njeno bogastvo šteje kar 38,7 milijard dolarjev, je pa hčer Sama Waltona, ki je tudi velik ljubitelj umetnosti in ima velik del denarja shranjenega v dragocenih slikah.

Alice Walton (foto: instagram)

1. Liliane Bettencourt, Francija (94 let)
Kraljica L’Oreala je bila do smrti septembra prejšnje leto najbogatejša in najstarejša miljarderka z bogastvom 42,1 milijard dolarjev. Še vedno nobena od milijarderk ni presegla te številke.

Liliane Bettencourt (foto: instagram)

A.G.