fbpx

16-letnik se je poročil z 71-letnico, potem ko je do ušes zatreskan parček grozil, da se bosta ubila, če jima ne dovolijo poroke

Foto: youtube

Oblasti so le dovolile 16-letnemu fantu, da se poroči s svojo največjo ljubeznijo, 71-letno žensko, ki je pokopala že dva moža, saj je parček grozil, da bosta storila samomor, v kolikor jima ne dovolijo te poroke. Novodobna Romeo in Julija, ni kaj!

16-letni Selamat Riayadi in njegova starejša nevesta, ki so jo indonezijski mediji poimenovali le kot Rohaya, sta dahnila usodni “da” kar v domači vasi Karangendah v provinci Južna Sumatra v Indoneziji. Kakor je v tej regiji tradicija, je moral parček prositi za dovoljenje lastnika doma, kjer je bila zakonska zveza sklenjena, problem se je pojavil tudi zato, ker je nevesta že dvakratna vdova.

Parček je pred poroko zatrjeval, grozil ali po otročje – izsiljeval, da bosta skupaj storila samomor, če jima ne bodo dovolili poroke, saj je njuna ljubezen tako močna. Prav tako sta prepričana, “da če eden od njiju umre, umre tudi drugi”. Upamo, da je to le metaforična prispodoba.

Lastnik doma odobril njuno poroko
Seveda je lastnik doma, kjer je bila sklenjena zakonska zveza, sprva močno dvomil v njune besede, predvsem pa v resnost namere storitve samomora. Vendar se je nato le odločil, da si ne želi imeti na vesti dveh življenj zaljubljencev.

V Indoneziji je sicer najnižja starostna meja za fante, ki se želijo poročiti, 19 let, vendar pa vrzeli dopuščajo zakonsko zvezo v “verskih normah” oseb, kar si sicer vsak razlaga po svoje. Muslimanski par se lahko tako poroči tudi po zakonu “nikah siri”, ki ga priznava družba, ne pa država. Islam medtem nima določene uradno najnižje starosti za poroko, zahteva pa soglasje, da sta tako nevesta kot ženin “zrela” za ta podvig.

Mislili, da gre za šalo, a je matičar potrdil zvezo
Novica, da sta se poročila 16-letnik in 71-letnica, je v trenutku obkrožila svet, mnogi pa se sprašujejo, ali je resnična. A je, zakonsko zvezo je potrdil tudi indonezijski matičar Kuswoyo in njuno grožnjo s samomorom, če ju ne bi želeli poročiti. Kratek posnetek poroke si lahko ogledate tukaj:

Matičar je prepričan, da se nista poročila iz finančnih interesov, saj sta “mladoporočenca obe enako revna”, piše Daily Mail, ki razkriva, da je njegova družina plačala doto zgolj v višini 13,10 evra.

M. S.