fbpx

19-letno hčerko francoske političarke Marine Le Pen poškodovala napadalca, zdraviti se je morala v bolnišnici

Marine Le Pen (foto: epa)

Napadalca sta v četrtek zvečer v kraju Nanterre napadla 19-letno hčerko francoske političarke Marine Le Pen in jo tako poškodovala, da so jo morali odpeljati v bolnišnico.

Napad se je zgodil v četrtek zvečer pred nočnim lokalom, ki ga je zapuščala skupaj s svojo 18-letno sestrično, nato pa sta ju nenadoma obkrožila moška, stara 32 in 47 let, ter z njima fizično obračunala.

Na kraj dogodka je prišla policija, ki je nepridiprava aretirala, vendar policija v zvezi z zadevo še ni podala komentarja, mlajša sestrična pa je zoper napadalca podala prijavo.

Napadi na politike in družinske člane vse pogostejši
Incident je komentirala tudi predsednica stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen in dejala, da je šlo za spontano agresijo brez prepira, poroča Breitbart. “Šlo je za napad, nenameren napad na dve mladi osebi, stari 18 in 19 let,” je izjavila in dodala, da je njena hčerka v šoku, vendar je vesela, ker ni šlo za nevaren incident.

Fizični napadi na politike, ki zagovarjajo predvsem protimigrantsko in evroskeptično politiko, so čedalje pogostejši, manj pogosti so napadi na njihove družinske člane. Največ tovrstnih groženj so doživeli člani nemške stranke AfD.

C. Š.