235 upokojenih vojaških poveljnikov v javnem pismu podprlo Trumpa! “Brez zmage Trumpa je naš zgodovinski način življenja ogrožen!”

Trump salutira (Foto: EPA)

Po poročanju Fox News naj bi potem, ko je Atlantic objavil izmišljotine, da naj bi Trump ponižujoče govoril o vojakih, 235 nekdanjih vojaških voditeljev napisalo javno pismo, v katerem podpirajo Trumpa. Svarijo, da so ZDA in zgodovina ameriškega načina življenja ogroženi, če zmaga Biden. Trumpu je podporo v ločenem odprtem pismu izreklo tudi 800 družin padlih vojakov.

235 nekdanjih vojaških vodij je napisalo javno pismo, v katerem podpirajo Donalda Trumpa in svarijo pred grožnjo za njihov način življenja, če Trump izgubi volitve.

Upokojeni generali vojske, zračnih enot in mornarice so med podpisniki pisma, ki ga je Trumpova kampanja objavila po tem, ko je Atlantic trdil, da je Trump žaljivo govoril o vojakih. Trump je navedbe Atlantica zanikal in izjavil, da bi lahko le umazana žival trdila kaj takega.

Trump se je v času nevarnosti izkazal kot sposoben vodja

Nekdanji poveljniki ameriške vojske so v pismu zapisali, da se ZDA soočajo z mnogimi sovražniki doma in na tujem, tokrat pa se soočajo še s pandemijo covid-19. “Kot upokojeni vojaški častniki verjamemo, da je bil Donald J. Trump preizkušen kot le redko kateri predsednik in se je dokazal kot vodja, ki se zna spoprijeti z nevarnostjo.”

Po mnenju bivših generalov nekdanji podpredsednik Joe Biden ni sposoben voditi države skozi te probleme, obenem so demokrati, podobno kot v času Baracka Obame, ko je Biden bil podpredsednik, že napovedali zmanjšanje sredstev za vojsko. Na drugi strani je Donald Trump zaveznik vojske. Trumpova administracija je vojsko namreč povsem prenovila in s pomočjo oddelka za veteranske zadeve vzpostavila sistem pomoči družinam veteranov za preprečevanje samomorov.

Trump z vojaki (Foto: EPA)

Bivši generali Bidnu in demokratom ne zaupajo, še zlasti zaradi vedno večje podpore radikalnim levičarskim ideologijam. Ob vedno večji podpori socialistom in marksistom, ki ogrožajo zgodovino načina življenja, demokrati po njihovo zaradi odnosa do mej in iranskega jedrskega sporazuma tudi dobesedno, danes ogrožajo ameriško državno varnost.

Aleš Ernecl