fbpx

24-letni obsojeni ropar s pomočjo Facebooka spolno zlorabil 14-letno deklico in jo izsiljeval s kočljivimi posnetki

Foto: Printscreen

Zaljubljena mladoletna šolarka se je zaobljubila, da bo čakala svojega 24-letnega Facebook osvajalca, ki je deklici skušal spočeti otroka, čeprav ji je sodnik prepovedal stike z njim preden dopolni 19 let.

Na sojenju je bilo mogoče slišati, da si želi 14-letnica ponovno obnoviti zvezo z obsojenim roparjem Davidom Tawsejem, ko bo v roku petih let odpravljena prepoved o približevanju. Tawse je na skrivaj posnel sebe in deklico med spolnim odnosom, kljub dekličinim prošnjam pa si moški nikakor ni želel nadeti kondoma, saj je želel z njo spočeti otroka. Dekle je zaradi tega zanosilo in nato splavilo.

Svojo žrtev je naskrivaj fotografiral
Tawse je bil zaradi štirih spolnih odnosov z mladoletno deklico obsojen na 46 mesecev zaporne kazni. Tožilec Paul Newcombe pa je kljub sodbi razkril, da je zlorabljena deklica v izjavi povedala, da bo počakala nekaj časa, da bo lahko ponovno z njim.

Sodnik Sean Morris je razsodil, da morajo biti mlada dekleta velikokrat zavarovana sama proti sebi in odredil Tawsejevo 5-letno prepoved približevanja dekletu. Poleg tega je sodnik razkril, da je moški tudi na skrivaj fotografiral svojo žrtev in dodal, da takšno ravnanje povzroči jezo že pri mladih parih, tukaj pa gre za otroka. “Sodišče mora zavarovati otroka pred moškim, ki je zaradi ropa in posedovanja drog že preživel 12 mesecev v zaporu.”

Z njo je stik navezal preko Facebooka
Tawse je bil v stiku s svojo žrtvijo na njenem domu v Stokesleyu v North Yorkshiru, ko njenih staršev ni bilo doma. Na sodišču je povedala, da sta prišla v stik preko družbenega omrežja Facebook, in sicer  je mladi osvajalec deklici laskal in hvalil njeno fotografijo. V pogovoru ji je povedal, da je osamljen, zaradi česar se je ta deklici zasmilil. Čeprav je Tawse vedel, da je deklica stara komaj 14 let, se je z njo nekajkrat srečal in imel z njo spolne odnose, ki jih je tudi posnel, da bi jih lahko zlorabljal za nadaljevanje odnosa.

(David Tawse) Foto: Facebook

(David Tawse) Foto: Facebook

Daily Mail poroča, da je Tawse glede starosti deklice lagal tudi svojim staršem in jim povedal, da je ta stara 18 let. Njegovi materi so bile njegove navedbe sumljive, zato je deklici rekla, da naj se izogiba njenemu sinu. Lani julija sta se razšla, ker je deklica sumila, da jo Tawse vara, nato pa se je ta zbala, da bi kočljive posnetke videla njena družina in sošolci.

Z deklico je želel pobegniti
Po navedbah sodišča naj bi par skušal zbežati, ko se je v primer vmešala policija. Tawse je bil aretiran novembra lani, policisti pa so ugotovili, da naj bi ta želel odpotovati z deklico z železniške postaje Middlesbrough. Po priznanju, da je imel štiri spolne odnose z otrokom, mu je bil odrejen zapor za 46 mesecev. Med drugim je priznal tudi, da je posnel neprimerne fotografije otroka in da je želel to deklico – otroka ugrabiti. Zaradi svojega nezaslišanega vedenja bo do konca življenja v registru spolnih prestopnikov.

Detektiv Neil Brodhurst iz Yorkshirske policije je povedal, da gre v tem primeru za tipičen primer spletnega osvajanja mlade deklice s strani starejšega moškega zgolj zaradi lastnega spolnega zadovoljevanja. “Otroci se velikokrat ne zavedajo, da so žrtve spletnega osvajanja, zato je naloga odraslih, da to preprečijo.”

N. Ž.