fbpx

29-letna mati brutalno pretepla svojo najboljšo prijateljico, ker se je želela namakati v njenem jacuzziju

Stacey Keeble (Foto: PrintScreen)

Prijateljici se poznata že 15 let. Ena ima jacuzzi, druga ga želi uporabljati. Zato je druga obiskala prvo in se začela namakati. Nato so se ji pridružili še drugi, kar pa ji ni bilo všeč. Razburjena je želela oditi domov in je to očitala prijateljici, lastnici jacuzzija. Ta jo je želela potolažiti, a jo je vidno vznemirjena Stacey napadla. Na kraju dogodka jo je vpričo drugih, med katerimi so bili tudi njeni otroci, pretepla, odpeljati so jo morali celo na šivanje ran.

Devetindvajsetletna Stacey Keeble iz Walesa je odšla v hišo svoje prijateljice Stacey Phillips in želela uporabiti njen jacuzzi. Težave so se začele, ko je v jacuzzi prišlo več ljudi, povabila jih je Phillipsova. Keeblova se je brez razloga razburila in trmasto želela oditi, čeprav je vedela, da jacuzzi sploh ni njen in da lahko prijateljica lahko počne, kar želi. Slednja jo je kljub temu želela potolažiti in prepričati, naj ostane, a jo je Keeblova začela brez zadržkov pretepati.

Najprej je mati treh otrok v jacuzziju pokvarila vzdušje, nato pa napadla svojo najboljšo prijateljico. K njej je prišla samo zato, da bi lahko uživala in se namakala v topli vodi, nato pa je bila užaljena, ko so se ji pridružili tudi drugi. V trenutku je izbruhnila in prijateljico, ki jo pozna že 15 let, z vso močjo začela pretepati. Ko se je napadalka v zgodnjih jutranjih urah odločila, da bo s tem prenehala, je kar v kopalkah odšla domov, svoje stvari pa pustila.

Stacey Keeble (Foto: iStock)

Pretreseni otroci gledali pretep in s krvjo prekriti obraz svoje matere, ki so jo morali peljati na šivanje ran
Sodišče v Haverfordwestu je potrdilo, da ima Phillipsova številne modrice, odrgnine in praske ter ureznino na čelu, ob strani glave pa so te morali celo šivati. Tožilec Vaughan Pritchard-Jones je dejal: “Obtoženka je izgubila nadzor in jo začela tepsti. Večkrat jo je udarila v obraz z roko, v kateri je držala prenosni telefon.” Priče so povedale, da je Phillipsova dobila okoli deset izredno močnih udarcev, njeni otroci pa so se zaradi hrupa prebudili, prišli iz hiše in bili povsem pretreseni, ko so videli s krvjo prekrit obraz svoje matere. Keeblova je sicer med šesto zvečer in drugo zjutraj, ko se je incident zgodil, popila tri alkoholne pijače, a je bila popolnoma trezna.

Sodili so ji 16. aprila in priznala je krivdo. Sodišče je določilo, da mora opraviti 252-dnevno rehabilitacijo, 18 mesecev družbnenokoristnih del, med osmo zvečer in sedmo zjutraj ne sme zapustiti svoje hiše, žrtvi pa je morala plačati 283 evrov odškodnine in povrniti 192 evrov za stroške.

A. L.