fbpx

29-letnica z nožem ubila osem tednov starega dojenčka, njegova dveletna sestrica v kritičnem stanju!

Komaj rojeni Liam O'Keefe v naročju svoje dve leti starjše sestrice, ki se še bori za življenje (foto: facebook)

Primer otroka, ki je bil v grozljivem napadu z nožem v Belfastu zaboden do smrti, je danes prvič javno predstavljen – policija je aretirala žensko zaradi suma umora. Liama O’Keefea, ki je bil star komaj osem tednov, so v torek zvečer našli mrtvega v hiši na območju Ardoyne v severnoirski prestolnici. Dveletna punčka, pozneje potrjena kot njegova sestra, pa je bila v kritičnem stanju. Odpeljali so jo v bolnišnico, zdaj je njeno stanje stabilno. Ker preiskava še poteka, več informacij ni na voljo, a vse kaže, da je šlo za družinsko tragedijo.

Detektiv iz policijske službe glavne preiskovalne skupine Severne Irske je dejal: “Policijo so včeraj zvečer poklicali in v hiši odkrili poškodovanega otroka in še enega poškodovanega otroka. Kljub prizadevanjem reševalnih služb je bil dojenček na kraju nesreče razglašen za mrtvega. Drugi otrok je bil odpeljan v bolnišnico in ostaja na intenzivni negi. 29 -letna ženska, ki je bila tudi v hiši, je bila aretirana zaradi suma umora in poskusa umora in je trenutno v priporu.” Do tragedije naj bi prišlo v hiši na območju Brompton parka, otroka naj bi bila večkrat zabodena.

Po poročanju tujih medijev se je oče otrok odpravil nazaj na Severno Irsko iz Anglije, da bi bil ob postelji hčerke, ki se v bolnišnici še bori za življenje. Sorodniki malega Liama ​​so se poklonili svojemu “lepemu angelu”, potem ko je v grozljivem napadu izgubil življenje. En od sorodnikov je poslal molitev za “našo lepo sestrično, ki se bori za svoje življenje na oddelku za intenzivno nego”, poroča The Sun.

Foto: Twitter

Na vrtu pred hišo so cvetlični pokloni in medvedki, prizorišče pa je obiskal tudi poslanec, ki je poudaril da gre za zelo tragično situacijo, do katere je prišlo v Ardoyneu. “Naši upi in molitve so, da se bo otrok izvlekel in popolnoma okreval,” je dejal.

Sara Bertoncelj