50-letni ameriški demokrat obtožen posilstva mladoletnega fanta

Datum:

Marvin Smith, 50-letni demokrat, ki je bil leta 2019 izvoljen v odbor komisarjev okrožja Darby v Pensilvaniji, se je konec prejšnjega tedna predal policijski upravi v Filadelfiji zaradi obtožb posilstva, spolnega napada in drugih obtožb, povezanih s posilstvom 15-letnega fanta leta 2017. Ob vsem tem je treba še izpostaviti, da je žrtev posilstva vložila pritožbo zaradi spolnega napada proti Smithu že aprila 2019, nalog za prijetje pa je bil izdan šele 22. novembra 2021.

Po mnenju preiskovalcev je bil 12. avgusta 2017 Marvin Smith v svojem vozilu, ko je pristopil do fanta in mu ponudil, da ga pelje. Smith je fanta zvabil s trditvijo, da je družinski prijatelj, trdijo preiskovalci. Ko je fant sedel v Smithovo vozilo, ju je Smith odpeljal v park, kjer naj bi nato posilil najstnika. Nato je deček policiji povedal, da ga je Smith odložil na neznani lokaciji. Fant je prvič vložil pritožbo zaradi spolnega napada proti Smithu aprila 2019, vendar je bil nalog za prijetje izdan šele 22. novembra 2021.

Smith ostaja naveden kot komisar občine Darby na spletni strani lokalne vlade, istočasno pa ostaja tudi v policijskem priporu, z varščino 100 tisoč dolarjev. Septembra 2020, po poletnih nemirih aktivistov Black Lives Matter, je Smith na svoji Facebook strani delil “meme”, ki prikazuje dva temnopolta moška s pištolami, usmerjenimi proti glavi belega policista, z napisom: “Ali mora priti do tega, da nas bodo nehali ubijati in terorizirati,” poroča Breitbart. Smith je pred tem služil kot mestni policijski komisar, lani pa je bil zaradi te objave odstavljen s tega položaja. Objava je bila kmalu izbrisana, vendar je požela ostre očitke organizacij kazenskega pregona. Smith se je takrat opravičil in dejal, da je objava prikazovala razočaranje skupnosti nad primeri ravnanja policistov, ki so mu bili priča na primer pri  Georgeu Floydu. Mestna občina je sicer v takratni izjavi navedla, da ne more odstraniti sedanjega komisarja brez ukrepa guvernerja po nagovoru državnega senata ali po kazenski obsodbi.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...