fbpx

57-letnica iz Walesa kar tri leta prikrivala smrt svoje matere! Truplo našli pod kupom smeti in v urinu!

Foto: Twitter

Iz Velike Britanije prihaja novica, da je hčerka kar tri leta prikrivala smrt svoje 83 let stare matere. Balzamirala jo je namreč s pomočjo soli, ki jo sicer posipajo po cestah v zimskem času, da ne prihaja do zdrsov.

Policija je ob pregledu doma v zahodnem Walesu, ki ga je pokojna Gaynor Jones delila s svojo 57-letno hčerko Valerie Jones, naletela na truplo, ki je bila prekrito s smetmi, med katerimi je bilo mogoče najti človeške iztrebke in urin.

Zaradi stanja, v katerem se je nahajalo najdeno truplo, ni jasno, kakšen je bil vzrok smrti 83-letnice. Njena hčerka se je, ko je policija odkrila truplo matere, sesedla in nato zatrdila, da naj se sploh ne bi spomnila, da je njena mati umrla.

Foto: Twitter

Razumela uporabnost soli
V preiskavi so po poročanju britanskega BBC ugotovili, da je Valerie decembra 2015 in januarja 2016  nakupila vreče soli, v intervjujih pa je policija prišla do ugotovitve, da se zaveda, da je sol uporabna za ohranitev trupla. Truplo je bilo prekrito s smetmi, prav tako pa tudi večina sob in vrt, zato je policija le stežka vstopila v družinsko hišo. V preteklih letih je Valerie dajala vtis, da je njena mati še živa, in je vneto trdila vsem, ki je že dolgo niso videli, da je pri sorodnikih  ali pa v domu za ostarele.

Po besedah pristojnih organov Valerie niso obtožili umora, odpeljali so jo v psihiatrično bolnišnico na zdravljenje, poroča britanski Daily Mail. Predvideva se namreč, da je mati umrla naravne smrti, njena hči pa naj ne bi bila sposobna pristojnih oblasti obvestiti o smrti matere.

Hana Murn