fbpx

950 islamskih ekstremistov v Nemčiji načrtuje napad, izgnali so jih le 13

Foto: epa

Nemški mediji so končno priznali resnico: od približno 950 živečih islamskih ekstremistov v Nemčiji je možno pričakovati napad. Letos so izgnali le 13 nevarnih oseb.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung poroča, da danes v Nemčiji živi dobrih 100 tujih nevarnih oseb, vendar bi jih bilo še več, če jih ne bi že letos 13 izgnali nazaj v njihovo državo porekla. Omenjeni medij je do teh podatkov prišel na podlagi preverjanja podatkov notranjih ministrstev vseh 16 nemških zveznih dežel.

V Nemčijo se je priselilo največ Turkov – teh je že nekaj več kot 30 odstotkov. Približno četrtina jih prihaja iz držav severne Afrike. Vsak osmi pa prihaja iz ruskega področja, večinoma iz Čečenije.

Med izgnanimi teroristi več kot polovica Tunizijcev
Poročajo pa tudi, koga so izgnali od 13 omenjenih oseb. Kar sedem jih je prihajalo iz Tunizije, po eden pa iz Alžirije, Maroka, Nigerije, Iraka, Turčije in Srbije. Štirje islamski skrajneži so bili izgnani iz dežele Baden Württemberg, dva iz Berlina, Hamburga in Saške, po eden pa iz Severnega Porenja – Vestfalije, Spodnje Saške in dežele Thüringen. Kot zadnji je bil izgnan Tunizijec, 18. aprila. Sicer pa je bil Tunizijec tudi atentator Anis Amri, ki je decembra v napadu na Božičnem sejmu v Berlinu ubil dvanajst ljudi.

Nemško zvezno notranje ministrstvo pa poroča o trenutno 950 islamskih teroristih in podobnih nevarnih osebah. Vendar pa dodajajo, da je med njimi možno izgnati le okrog 100 oseb.

Dušan Čegovnik