Absurdna sodna prepoved: Oče sina ne sme peljati v cerkev, ker tega ne dovoli muslimanska mama

Foto: Pixabay

Muslimanska mama britanskega dečka je na sodišču dobila absurden primer, s katerim je uspela dečkovemu prepovedati, da bi svojega sina peljal v cerkev ali katerokoli krščansko stavbo. Če pravila ne bo upošteval, mu lahko sodišče prepove stike z 9-letnim sinom. Mama otroka sili v islam, oče pa pravi, da ne želi, da njegov sin postane neumna ovca. 

Starša 9-letnega britanskega dečka sta sicer že ločena. Oba sta muslimana, le da je oče zelo pasiven musliman in svoje vere ne prakticira več. Navezal je stik z lokalno krščansko skupnostjo in se z ljudmi v njej dobro razume. ”Želim si, da bi imel moj sin možnost živeti uravnoteženo življenje, kjer lahko izkusi več različnih verstev, nato pa se odloči, kateremu želi pripadati,” je dejal dečkov oče.

”Ne želim, da sin postane neumna ovca”
Mama se s tem ne strinja, saj pravi, da bi dečka to lahko zmedlo. Sama ga vzgaja po muslimanskih načelih, prav to pa najbolj moti očeta. ”Mojega sina vsak dan indoktrinira in ga prepričuje v muslimanska načela,” je dejal oče, ki ga najbolj skrbi, da bi se ga sin začel izogibati, poroča Daily Mail.

Dejanja nekdanje žene ga namreč spominjajo na pranje možganov. ”Nočem, da postane moj otrok neumna ovca,” je dejal oče. Sin je namreč tudi očetu že večkrat očital, da ima črno srce in da je slab človek, ker ne prakticira islama.

”Po mojem mnenju je bilo sodnika preveč strah, da bi izpadel islamofobičen in je zato tako razsodil. Zaradi njegove politične korektnosti pa bova sedaj trpela jaz in sin,” je dejal dečkov oče, ki se namerava na odločitev sodišča pritožiti.

”Ko sem bil majhen, so me učili enake laži. Učili so me, da so kristjani brezsrčni in nemoralni ter da imajo samo muslimani miroljubno vero,” je povedal oče in dodal, da je resnico ugotovil šele, ko se je začel družiti tudi s kristjani. Ni želel, da se isto zgodi tudi njegovemu sinu, sedaj pa nima izbire.

Mati se je spreobrnila šele pred devetimi leti
Mati je postala muslimanka šele po smrti svojega očeta leta 2007. Takrat ji je namreč njena mati dejala, da je oče odšel v pekel, ker ni živel kot pravi musliman. Po tistem se je dečkova mati popolnoma spremenila. Pričela se je oblačiti v hidžab, odšla je v muslimansko šolo in prekinila stike z vsemi krščanskimi prijatelji.

Sina ne sme peljati v katerokoli krščansko stavbo
Leta 2013 je zapustila moža in s seboj vzela njunega sina. Oče bi otroka rad peljal v krščansko skupnost, saj izvajajo tam mnoge aktivnosti, ki bi bile za sina zanimive. A materi to ni bilo všeč, zato je na sodišče vložila tožbo, s katero je očetu prepovedala, da bi dečka peljal v katerokoli krščansko stavbo.

Sodišče poleg tega zahteva, da mora oče zagotavljati, da bo sinu pripravljal ustrezno hrano glede na njegovo versko prepričanje ter mora upoštevati, da je deček musliman.

M. G.