Adijo pamet: Erdogan želi v Franciji odpreti šole, ki bodo poučevale “dober džihad”!

Foto: epa

Francoski predsednik Recep Tayyip Erdogan javnosti ne skriva več svojih stališč glede šol v Franciji. V nedavnem članku je namreč francoski časopis Le Point razkril, da turški predsednik v Franciji namerava odpreti turške šole. 

Prejšnji mesec so uradniki iz Ankare večkrat obiskali vodje francoskih srednjih šol. Francoske srednje šole so znane po tem, da izrekajo dobrodošlico otrokom staršev tujcev in staršev, ki so člani stranke Erdogana.

Erdogan je turški delegaciji naročil, da naj 20. in 21. maja obišče Francijo in opazujejo mednarodne srednje šole. Namen obiska je bil izraziti zahtevo za ustanovitev turških srednjih šol v Franciji. Odprtje takšnih objektov verjetno ne bo le v izključni odgovornosti turškega predsednika, ampak tudi ministrstva za nacionalno izobraževanje in ministrstva za zunanje zadeve, poroča Voice of Europe.

Foto: epa

Oblikovati želi božansko generacijo
Glede na to, da so v zadnjih letih francoski mediji problematizirali islamizacijo programov v šolah, se poraja resna dilema v primeru, da bodo v Franciji na enak način izvajali programe. Po uvedbi treh verskih predmetov na turški univerzi, ki obravnavajo Mohamedovo življenje, branje Korana in osnovno versko znanje, je Erdogan februarja 2012 poudaril, da želi prispevati k oblikovanju “božanske generacije”. Klasične srednje šole so postopoma vedno bolj številčno nadomestili z nekakšnimi kolidži, namenjenimi za usposabljanje imamov in pridigarjev.

Z novimi  šolskimi programi, ki so v veljavo stopili julija 2017, je bil koncept džihada predstavljen v večini institucij. “Džihad predstavlja del naše vere in naloga ministrstva za izobraževanje je, da koncept džihada predstavi na primeren način,” je povedal turški minister za področje izobraževanja Ismet Yilmaz. Ob tem je poudaril, da naj ne bi šlo za sveto vojno, ampak za “dober džihad”. Ta program je prav tako zaznamoval izginotje evolucijske teorije Charlesa Darwina.
H. M.
 • Anton

  v 18 stoletju 1789-99 bi ta kreatura od predsednika Francije, bila prva na vrsti za giljotino, zaradi veleizdaje Republike.

  Jean Ferrat: https://www.youtube.com/watch?v=MO5d3cyZBLA

  sarkazem press

 • bojan

  več kot očitno postaja da to predsednik francije podpira

  • Matt von Glanz

   Primerjaj s Trudeaujem.

 • pajot

  Vojna bo. Pa je ne bojo vodili makaron,merklova,timermans in pijani junker,temveč preprosti ljudje iz ljudstva Evrope. Bo pa zelo krvava. Pobijanje se bo začelo po stanovanjih,ulicah,mestih. Brez atomskih bomb. Nihče ne bo varen. In na koncu bo Alah sprejel vse svoje vernike v svoje naročje. Skupaj z rdečimi fašisti.

  • bojan

   točn to se bo zgodilo

   • cosmosjasnovidec

    Tako je.Z temi se mora takoj obračunati,ker bodo v nasprotnem pobegnili nekaznovani iz Europe potem jih bo pa potrebno iskati po celem svetu.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • karlina

   Se še kako zelo, zelo strinjam, saj sta ze Nostradamus in Baba Vanda to napovedala, sicer pa-se mogoče ze ne dogaja, itak, da se.

  • sodnikisozločinci

   Upam, da se vmešajo še Rusi in Američani, pa da gre ves svet z atomskimi bombami k vragu.

 • ZatonMesecnikov

  #Adijo pamet: Erdogan želi v Franciji odpreti šole, ki bodo poučevale “dober džihad”!#

  erdogan dobro ve, na koga se mora spraviti…

  • karlina

   Itak in če mene vprašate, bo naslednja levičarska banda, če bo Bog pomagaj, zmagala na eu volitvah, spustila tega p…..a v EU, saj v bistvu se ze obnaša in dela vse tako, kot, da je Turčija ze v EU .

 • Morala

  Sedaj je potrjeno, da podpira!!!

 • xtc

  Dejstvo je,da v Franciji ne bo bolje doklej Macron ne bo zabingljal in,kaj ima verski fanatizem in pozivanje k zločinu iskati v šolah?

  • Get Smart

   Kaj ima zabijanje gola REAL MADRIDU iskati v BARCELONINIH šolah?

   To si vprašal.
   Če zmoreš odgovoriti na svoje vprašanje vsaj za silo, si skoraj že na konju.

  • karlina

   No Francozi so ze spravili svoje voditelje pred stoletji na vešala, giljotino, zato se Macron ne bi smel norčevati iz svojih drzavljanov, se mi zdi.

 • totex39

  Macron, ki podpira islamizem bo vse to tiho sprejel.

 • Get Smart

  MESSI zabije gol REAL MADRIDU in otročički napišejo: adijo pamet!
  .
  Kaj vam ni jasno, otroci?
  Kdaj boste nehali s floskulami »adijo pamet, klovni, levići, sredinći…«
  .
  Povsem skladno z recimo ji zdravo pametjo je, če igralec BARCELONE MESSI zabija gole REALU,
  ali pa če igralec ARGENTINE MESSI zabija gole ŠPANIJI.
  .
  Samo otročkom, katerim so nabili v glaviće KRETENIZME o levićijih, bol levićijih, manj levićijih …
  pač najpreprostejša DEJSTVA niso jasna.
  .
  MESSI je ARGENTINEC in dela za POLITEJO ARGENITINO.
  .
  Erdoganći je kaviaržidokominternistični SERBUS in dela za kaviaržidokomintern-musličkulti KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO v TURČIJI.
  Makronći je kaviaržidokominternistični SERBUS in dela za kaviaržidokomintern-musličkulti KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO v Franciji.
  Oba je KOMINTERNA rodila in vzgojila in nastopila za pi-ar lutki;
  vsaka podobnost z JUGOKOMI-srborvackim-šipćijem–DRTY-Drnovškom, ROPOM, BORATOM POHARJEM, jankovićem, bratjoško, SMCmero in ŠARCEM je zgolj namerna.

  • Get Smart

   Btw, Darwin je tudi kaviaržidokominternistična lutka, ki trdi, da ste se kao razvili iz reptilov nje.

   Ja, LUKŠIć školstvo nje.

 • Matt von Glanz

  Ali to pomeni zacetek verske svobode v solah?

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kako je lahko islam dober?? To je misija nemogoče.

  • sodnikisozločinci

   Za zločince je zlo dobro.

   • karlina

    KOMUNIZEM=ISLAMIZEM, tukaj je odgovor, komu je dober in enak.

 • stajerc5

  Ce se bodo francuti Macaronu uprli in ga zaceli loviti, lahko v tistem momentu (na povabilo ZKMurgle) prileti v mocvirje Opankarju, ki mu bo dal v novo izgrajeni raketi najlepse prostore, z haremom polnim mladih zlovjenacko- dobrodjelnih IS-rdecezvezdonosacic! Tisler Sarko bo po posvetu z 1m20 palckom izklical nove volitve, kjer bo azilant Macaron po volji volilcev zmagal z 118,9%.
  PS.: Prva poteza Macarona bo dati azil autobus-Maduru, ki bo prevzel vsa sodisca, sodnike, predvsem pa sodnice. Lekarnarke bodo se kar rezervirane…

 • KAPIBARA

  Naj on odpre šole za “dobri džihad”, v sami Turčijo !
  Bode imel več in bolj efektivnega dela.. !!

 • Olga101

  Islam je divjaška, zločinska ideologija, tako kot komunizem! Danes bo na HTV 1, ob 20.05 dokumentarni film Magnum crimen 1945! Tako izgleda “zmaga” komunizma, ki ga želijo prebarvani komusti restavrirati v Sloveniji z uvozom divjaške ideologije….

 • karlina

  GROZAAAA, no sedaj dobro vidimo, kdo je Macron in kam spada-skupaj z Merklco in drugimi-preklete izdajalske barabe, tisti, ki nimajo svojih potomcev, se jim J=be za nas-Evropejce.

 • milanček

  francozi so totalno v 3pm, resno bo zelo v kratkem počilo, to bo klanje!

 • Van Der Waals

  MAKRON IDIJOT!

 • skorpijon93

  poglejte Slovenijo, postajamo jugoslavija v malem, vse več delovne sile, priseljencev iz juga , da Slovenskih delavcev ni treba palčati kot je treba, raje jih izganjajo v tujino, smo se zato osamosvajali ?? v sloveniji je bistveno več priseljencev kot kdarkoli prej !

 • cosmosjasnovidec

  Turškemu nagraužnemu pedofilu “erdoganu” je že ta zadeva uspela v Sloveniji zakaj mu pa ne bi še v Franciji pri jebivetru levuharju “macronu”.
  Tudi tam je zadeva enaka kot tukaj saj je izdajalska podgana še vedno na predsedniškem stolu in rumenim jopičem ni uspelo,da ga strmoglavijo,ker očitno nimajo jajc za to.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • freedomfighter

   Ja pa pojdi ti zrusit levicarje…a nisi legenda svojih krajev…kaj je zdaj to…na internetu tako glasen drugje te pa ni

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!