fbpx

Afganistanski migrant, ki je posilil in umoril 19-letno prostovoljko v azilnem domu, je poskušal storiti samomor

Foto: Facebook/YouTube

Na plano je prišla novica, da je prosilec za azil, ki je lagal organom pregona, da je bil še otrok, medtem ko je v Nemčiji posilil in umoril hčerko uradnika EU, v zaporu poskušal storiti samomor. Hussein Khavari iz Afganistana se je v zelo varovanem zaporu v Hohenaspergu skušal obesiti in to ravno v času božiča. 

Khavarija, ki je bil obsojen za umor 19-letne Nemke Marie Ladenburger, so takoj odpeljali v zdravstveno oskrbo, zdaj pa je v zaporniški celici pod 24-urnim nadzorom.

Analiza DNK razkrila migranta
Afganistanski prosilec za azil je v Nemčijo prišel novembra 2015, potem, ko je pobegnil iz Grčije, kjer je bil zaprt zaradi poskusa umora mladega dekleta, in sicer umoriti jo je skušal tako, da bi jo potisnil s pečine. Khavari trdi, da je star 17 let, vendar mu oblasti ne verjamejo in domnevajo, da v resnici star 22. let. Khavari je bil oktobra lani na podlagi analize DNK, ki so ga našli na mestu umora, obtožen zaradi posilstva in umora Marie, katere oče je zaposlen kot pravni svetovalec pri Evropski komisiji v Bruslju.

Foto: Printscreen/YouTube

Zločin sprožil val sovraštva in strahu
Maria je v prostem času delala kot prostovoljka v azilnem domu v Freiburgu. Policija je razkrila, da jo je Khavari napadel medtem, ko je kolesarila proti domu z zabave oktobra lani, nato pa jo je posilil in potisnil v reko, kjer se je utopila. Njen umor je sprožil val sovraštva in strahu pred migranti, ki so v Nemčijo prispeli zaradi nespametne politike odprtih vrat, ki jo je vodila nemška kanclerka Angela Merkel. Celo vodja policijskega sindikata je dejal, da do tega umora ne bi prišlo, če bi bila politika odprtih vrat manj ohlapna.

Foto: Printscreen/YouTube

Khavari se je rodil v afganistanskem mestu Ghazni in je v Nemčijo prispel nezakonito, kot mladoletnik brez spremstva. Prek družbenega omrežja se je razkazoval v preobleki reperja: s polizanimi lasmi, športnimi hlačami in v športnih copatih. Pred umorom Marie, 16. oktobra lani, je imel dolge lase, po storjenem zločinu pa si jih je postrigel.

N. Ž.