fbpx

Afganistanskim migrantom v Grčiji vsak mesec po 400 evrov žepnine na bančni račun

Foto: iStock

Medtem ko Evropska unija Grčiji podarja več sto milijonov evrov v obliki nujne pomoči, se Grki soočajo z nižanjem pokojnin na račun gospodarske krize. Eden izmed novinarjev Voice of Europe se je odločil, da preišče, kako je ta denar porabljen, in ugotovil, da vsak migrant prejme po 400 evrov mesečno. 

Glede na to, da je vsaj 60.000 prosilcev za azil obstalo v Grčiji, nam je več kot jasno, kaj se dogaja z denarjem evropskih davkoplačevalcev. Če pomnožimo 60.000 ljudi s 400 evri, ugotovimo, da gre za migrante 24 milijonov evrov na mesec in 288 milijonov evrov na leto. Pri tem je treba omeniti, da v to niso vključeni stroški za nastanitev, zdravstveno zavarovanje in druge oblike pomoči.

Foto: iStock

Od leta 2015 dalje Grčiji kar 689 milijonov evrov
Independent Online Media Project je izračunal, da je bilo od leta 2015 dalje Grčiji dodeljenih kar 689 milijonov evrov sredstev. Gre za visok znesek, ki bi lahko po navedbah evropskega komisarja za migracije Dimitrisa Avramopoulosa do leta 2020 narasel na 1,3 milijarde evrov. Glede na to, da je za žepnino migrantov letno porabljenih 288 milijonov evrov, je povsem jasno, kako je mogoče, da so zneski za pomoč migrantom tako visoki.

N. Ž.