fbpx

Afriška kanibala v Parizu napadla moškega in mu pojedla del ušesa ter ustnico

Fotografija je simbolična (foto: epa)

V pariški četrti, večinsko poseljeni z migrantskim prebivalstvom, je policija aretirala tri migrante afriškega porekla zaradi napada na moškega, v katerem so mu odrezali nekatere dele telesa in jih pojedli. Po Italiji je to že drugi primer kanibalizma v Evropi.

Kanibalizem je dobil domovinsko pravico tudi v Franciji, kjer že dolga leta živijo največje skupine priseljencev iz Afrike. Tokrat so se afriški migranti spravili na nekega drugega Afričana in mu odrezali uho ter spodnjo ustnico, poroča francoski medij Le Parisien. Žrtvi napada se je uspelo braniti proti napadalcem do prihoda policije, ki je aretirala tri temnopolte Afričane.

V Franciji dnevno več kot 700 napadov
Do incidenta je prišlo v pariški soseski Clichy-sous-Bois, znani po t. i. no-go območjih in kjer so se že leta 2005 začeli množični protesti priseljencev zaradi smrti dveh fantov, ki sta bežala pred policijo, nato pa sta se skrila v transformator, kjer sta umrla zaradi električnega udara.

Zloglasna četrt Clichy-sous-Bois je tudi v zadnjem času prizorišče migrantskih nemirov, hkrati pa jo povezujejo s središčem islamskega radikalizma v Franciji. Nekatera območja so tako nevarna, da oblasti v teh delih odsvetujejo prosto gibanje. Splošno varnostno stanje pa je v Franciji tako dramatično, da se po uradnih podatkih zgodi več kot 700 napadov dnevno.

C. Š.