fbpx

Afriški migranti na Siciliji skupinsko posilili 10 mladoletnih deklet

Foto: epa

Šest Egipčanov, od katerih je kar pet mladoletnikov, je bilo na Siciliji aretiranih zaradi skupinskega posilstva desetih mladoletnih deklet, ki so bile v karanteni v migrantskem centru na račun ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, je sporočila policija. 

Žrtve so bile v večini iz Egipta in Tunizije. Po navedbah policije je tolpa posiljevalcev vdrla v dekliško sobo v centru Villa Sikania, kjer so izvedli brutalne napade, poroča britanski Daily Mail

Tolpa je po besedah žrtev skoraj vsak dan sredi noči hodila v velike sobe, kjer je dekleta silila k spolnim odnosom. Nato naj bi jim grozili in jih izsiljevali, naj o zlorabi nikakor ne spregovorijo na glas.

Migrantski center je leglo promiskuitete
Ob prihodu na Sicilijo gredo vsi migranti v sprejemnem centru v obvezno covid karanteno. Tamkajšnja policija po odkritju domnevnih zlorab nadaljuje preiskavo, da bi odkrila še druge morebitne osumljence. Kot pravijo, je povsem mogoče, da bo preiskava izpostavila tudi druge primere spolnega nasilja in zločine zoper svobodo in lastnino.

Foto: Twitter

Center Villa Sikania upravlja zasebno združenje in se že vrsto let uporablja kot procesni center za migrante. Po poročanju La Stampe so v centru že zabeležili  vrsto nemirov. Nekateri migranti so bežali pred obvezno karanteno, široko razširjena pa naj bi bila tudi spolna promiskuiteta.

Nina Žoher