fbpx

Agent FBI je sodeloval v terorističnem napadu leta 2015

Varnostnik Bruce Joiner (foto: youtube)

Varnostnik Bruce Joiner, ki je bil leta 2015 ranjen v terorističnem napadu ISIS na dogodku “Draw Muhammad” v Garlandu, v državi Teksas, je tožil FBI. Trdi, da je FBI odgovoren za njegovo škodo, saj je eden izmed agentov spodbujal, usmerjal in pomagal članom ISIS pri načrtovanju ter izvedbi napada, ki je bil 3. maja.

Maja leta 2015 sta se Elton Simpson in Nadir Soofi odpeljala od doma v Phoenixu v Garland, kjer je potekalo tekmovanje “Draw Muhammad”. Avtomobil sta imela založen s tremi puškami, tremi pištolami in z okoli 1500 traki streliva. Vprašanje pa je, kaj se je zgodilo tistega dne in zakaj je bil agent FBI v avtomobilu neposredno za napadalci ter zakaj med napadom ni storil ničesar.

Edina žrtev je bil varnostnik Bruce Joiner
Napadalca pa nikoli nista prišla v notranjost, saj so ju stražarji, vključno z Brucem Joinerjem, pravočasno ustavili. Joinerja je izstrelek zadel v levo nogo in je bil tistega dne edina žrtev, zdaj pa s tožbo od FBI zahteva več kot 8 milijonov dolarjev odškodnine s trditvijo, da je FBI dovolil napad.

Novi podatki namreč kažejo, da je bil agent FBI v avtomobilu neposredno ob Simpsonu in Soofiju ter je celo fotografiral vozilo napadalcev 30 sekund pred napadom. Takoj ob začetku napada je agent pobegnil, nakar ga je prijela garlandska policija.

Nekdanji direktor FBI je lagal na sodišču
“Agent FBI je teroristom pomagal pridobiti orožje, ki je bilo uporabljeno v napadu, tako da je spregledal stvari pri preverjanju preteklosti. Teroriste je spodbudil, da napadejo na dogodku v Garlandu in je celo postal agent, ki je spremljal teroriste, ko so izvedli napad,” so zapisali na sodišču. Dodali so, da je nekdanji direktor FBI Jim Comey lagal in prikrival sodišču stvari o tem, kako se je napad zgodil, tudi po tem, ko je prišlo do razkritja, da je tajni agent v tednu pred dogodkom komuniciral s teroristi in jih spremljal, ko so izvedli napad.

Ameriška politična revija Washington Examiner je pred kratkim zahtevala dokumente od policijske postaje Garland, vendar mnogi od teh niso bili objavljeni, ker so v policiji zatrjevali, da je preiskava potekala kljub temu, da je bil primer označen kot zaprt.

D. Š.